Guvernul vrea sa isi asume raspunderea pe legea unica a salarizarii, spun sindicalistii care au mers ieri la intalnirea cu reprezentatii Executivului. Emil Boc a solicitat ca proiectul de lege sa fie finalizat cu zece zile mai devreme decat se ceruse initial.
Sindicatele au declarat ca, in sedinta de ieri, premierul Emil Boc le-a solicitat sa termine proiectul de lege unitare a salarizarii in sistemul bugetar cu zece zile mai devreme. Asta inseamna ca pe 20 iunie acest proiect de lege trebuie sa fie finalizat si sa intre in sedinta de Guvern, intrucat acesta isi va asuma raspunderea.
“Termenul pentru ca acest proiet de lege sa fie definitivat ramane 30 iunie. Premierul a solicitat totusi ca discutiile sa se incheie cu zece zile inainte, astfel incat sa existe suficient timp si pentru dezbaterea in cadrul guvernului si al celorlalte institutii ale statului. Este o solicitare absolut obiectiva”, a declarat Valentin Mocanu, secretar de stat in Ministerul Muncii.
El a mai spus ca se incearca finalizarea proiectului de lege pana la 30 iunie pentru ca ulterior, daca se va pune problema asumarii de catre Guvern a raspunderii asupra legii salarizarii unice, acest lucru sa poata fi realizat inainte de incheierea sesiunii parlamentare.
“Domnul prim-ministru a solicitat urgentarea adoptarii acestui act normativ cu 10 zile deoarece ar dori sa-si asume raspunderea guvernamentala. Noua ne pune semne de intrebare aceasta graba fiindca nu stim daca pana atunci se va definitiva proiectul legii”, a declarat presedintele FNSA, Romel Neagu.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMondo Sport
Articolul următorDREPTUL LA OPINIE