Scaderea economica nu a atins punctul minim in trimestrul I, iar produsul intern brut va continua sa scada intr-un ritm mai redus trimestru de trimestru, pentru ca, la sfarsitul lui 2009 – inceputul lui 2010, cresterea economica sa revina pe teritoriul pozitiv, a spus seful delegatiei FMI.
“Produsul intern brut isi va continua declinul in trimestrele II si III, insa nu intr-un ritm la fel de puternic ca in primele trei luni, deci nu am atins inca punctul minim al scaderii economiei. Ma refer aici la cresterea economica intr-un trimestru fata de trimestrul anterior, nu anual”, a precizat seful delegatiei Fondului Monetar International (FMI) la Bucuresti, Jeffrey Franks.
El a mentionat ca recesiunea din Romania este, cel mai probabil, in forma de “U” si ca vede o revenire in teritoriul pozitiv la finalul acestui an sau inceputul lui 2010. “Delegatia noastra vine o data la trei luni si ne vom revizui estimarile in mod regulat”, a mai spus Franks.
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, declara joi ca Romania va avea crestere economica in continuare, in ciuda scaderii produsului intern brut in primul trimestru cu 6,4%.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentculise
Articolul următorSpecialistii avertizeaza: