Actiunea initiata de primarul Ploiestiului, „Curatenie in cartiere”, nu a avut efectul scontat de autoritati. Ieri, inarmat cu o matura din nuiele, primarul Andrei Volosevici s-a aratat nemultumit de faptul ca locuitorii din zona cartierului Malu Rosu nu s-au implicat deloc in aceasta actiune.
Cum primarul a trecut la matura, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, flancata de cinci SPP-isti si cu o bidinea in mana, a fost nevoita sa se ocupe de varuirea copacilor din cartierul mentionat. Mai optimista decat primarul municipiului, Roberta Anastase spera ca indiferenta oamenilor la curatirea zonelor verzi in care acestia locuiesc sa dispara, pentru ca „este important sa mentii curatenia in preajma caselor si a blocurilor in care locuiesti”.
Printre rufe agatate la ferestre, cot la cot cu membrii PD-L care au participat la actiunea initiata de primarul Volosevici, presedintele Camerei Deputatilor a tinut sa isi experimenteze, pe trunchiurile mai multor copaci, dexteritatea de a varui cu bidineaua, sub privirile indiferente ale proprietarilor de apartamente din zona.
Intr-un alt colt al cartierului, cativa membri PNL, imbracati in echipament galben, si-au luat tepusele pentru hartii, maturile si sacii, pentru a nu se lasa mai prejos fata de colegii lor de la PD-L.
Intr-un nor de praf, primarul Andrei Volosevici ne-a declarat ca spera ca astazi, la partea a doua a actiunii, ce se va desfasura in cartierul Cina, oamenii sa participe intr-un numar mai mare la curatirea zonei, alaturi de reprezentantii Primariei Ploiesti, ai ADPP si de oamenii politici.
Violeta STOICA