Cei care au fost, sambata seara, la derbiul seriei a III-a dintre Tricolorul Breaza si Victoria Branesti, in ciuda vremii din timpul primului mitan, s-au felicitat !
Si au fost atat de multi, cat pentru zece meciuri ale Petrolului de pe teren propriu! Spectacolul sportiv oferit de cele doua combatante a fost rarisim, de un dramatism aparte si un fotbal de cea mai buna calitate, in vreme ce in tribune, dupa ce fanfara Liceului militar din Breaza a smuls ropote de aplauze, a inceput si duelul celor doua galerii, la fel de superb ca si disputa de pe gazon.
S-a scandat “Ole, ole, avem echipa de <>”, “Noi jucam, nu cumparam” sau “Campionii, campionii”, de catre tinerii care visau la victoria favoritilor lor. In cele din urma, castig de cauza au avut elevii pregatiti de Florin Stancioiu, care au stiut sa gestioneze toate momentele si oportunitatile din meci, ajutati spre final si de bara uneia dintre porti, atunci cand ex-brezeanul Rauta a facut ca intreaga suflare sa amuteasca pret de cateva secunde bune.
Acest succes apartine, de fapt si de drept, noii echipe a Tricolorului care, in corpore, a reusit sa aduca pe stadion, intr-o perioada de criza enorma de imagine si buget, atatea suflete.
Mai trebuie sa spunem ca gruparea brezeana a avut un portar sigur pe el in interventii, o linie defensiva care, gratie si jocului taios al oaspetilor a fost surprinsa in doua-trei randuri, un compartiment median, tehnic si decis in duelurile cu adversarii directi, iar in atac un cuplu care, nu intamplator, a rupt plasele portilor adverse.
Am preferat sa nu dam nume tocmai pentru faptul ca acum, la Breaza, langa echipa mai sunt “anonimi” care sprijina, la superlativ, miscarea fotbalistica locala, aflata foarte aproape de o promovare istorica in esalonul secund al fotbalului romanesc.
Ceea ce este imbucurator este faptul ca, la putine ore dupa acest succes cu liderul Victoria Branesti, antrenorii Tricolorului, ca si conducerea administrativa a clubului, si-au revenit din euforia generata de victorie, fiind constienti ca acest campionat inca nu s-a incheiat, lucru de care trebuie sa tina cont, in principal, fotbalistii.
Nelu STEFANESCU