Dragi cititori,

acest spatiu de pagina va apartine. Aici isi vor gasi loc punctele dumneavoastra de vedere in legatura cu ceea ce va framanta, va nemultumeste, va ingrijoreaza, ati dori schimbat sau credeti ca
merita apreciat.

Cine primeste prime de incadrare sau de instalare ?


“La cateva luni de la primirea indemnizatiei de somaj, am reusit sa-mi gasesc un nou loc de munca, numai ca societatea la care m-am incadrat isi are sediul la o distanta de circa 90 de kilometri de domiciliul meu. Din cate am aflat, angajatii care se gasesc intr-o astfel de situatie primesc un ajutor financiar din partea statului. Este adevarat?”

Ion Popescu, Ploiesti
* * *
Domunle Popescu, potrivit Legii nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele aflate in situatia descrisa de dv. beneficiaza de o prima de incadrare neimpozabila, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu nivelul a doua salarii minime brute pe tara. Totodata, persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza intr-o alta localitate si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul, primesc o prima de instalare egala cu nivelul a sapte salarii minime brute pe tara.