Schimbare de garda la Bayern Munchen
Conducerea lui Bayern Munchen a decis sa-i rezilieze contractul tehnicianului Jurgen Klinsmann, care va fi inlocuit pana la finalul sezonului de Jupp Heynckes, antrenor care a mai avut un mandat pe banca tehnica a gruparii bavareze. Fostul selectioner al Germaniei a preluat pe Bayern in iulie 2008 si s-a aflat la prima sa experienta ca antrenor principal al unei echipe de club. Sub mandatul lui Klinsmann, formatia muncheneza a fost eliminata de FC Barcelona in sferturile Ligii Campionilor, iar in competitia interna se afla pe locul 3, la trei puncte in spatele liderului VfL Wolfsburg, cand mai sunt cinci etape de disputat pana la finele stagiunii. In partida de sambata, din etapa a 29-a din Bundesliga, Bayern a pierdut pe teren propriu in fata lui Schalke, scor 0-1. Noul tehnician al campioanei en-titre din Bundesliga, Jupp Heynckes (63 de ani), a fost liber de contract, ultima echipa pe care acesta a condus-o fiind Borussia Monchengladbach, in sezonul 2006-2007. Heynckes, care a mai antrenat pe Bayern intre 1987 si 1991, a mai pregatit in cariera sa formatii precum Real Madrid, Athletic Bilbao, Benfica sau Schalke 04.
Pariuri dubioase
Federatia Engleza de Fotbal (FA) a deschis o ancheta dupa ce s-au inregistrat foarte multe pariuri pe un meci din liga a 5-a, la care cota a ajuns 22 la 1, pariurile fiind oprite. Casele de pariuri William Hill si Blue Square au blocat pariurile pe meciul de duminica dintre Grays Athletic si Forest Green Rovers. Meciul s-a incheiat cu victoria cu 2-1 a lui Grays, dupa ce scorul la pauza a fost de 1-0 in favoarea oaspetilor. “Luam foarte in serios acest lucru si am deschis o ancheta”, a afirmat unul dintre reprezentantii Federatiei Engleze de Fotbal. Purtatorul de cuvant al lui William Hill, Graham Sharpe, a explicat ca nu se astepta la pariuri mari pe finalul sezonului, iar suspiciunile au aparut dupa ce unii pariori au mizat sute de lire, iar unii chiar mai multe mii pe acest joc. “Cota ca gazdele sa fie conduse la pauza si sa castige meciul era de 22-1, iar partida a fost blocata in cursul zilei de sambata. Fara sa stim, o alta casa de pariuri a avut aceeasi reactie ca a noastra”, a adaugat Sharpe. Sezonul trecut, sase jucatori au fost acuzati ca au trucat un meci, dupa ce sumele pariate pe partida Accrington Stanley si Bury au fost de 281.000 de lire sterline, de 20 de ori mai mult decat era normal.
“Clubul Grays Athletic nu incurajeaza coruptia si aceasta nu are loc in fotbal”, se arata intr-un comunicat al formatiei, care s-a aratat dispusa sa colaboreze in timpul investigatiei.
O lovitura periculoasa de la 11 metri
Luis Suarez de la Ajax Amsterdam a oferit faza zilei in etapa din Olanda, fotbalistul lui Van Basten accidentandu-l serios pe Joey Didulica, portarul lui AZ Alkmaar, dupa ce acesta aparase o scarita a lancierului dintr-o lovitura de la 11 metri.
La scorul de 0-1, in minutul 65, Ajax beneficiaza de o lovitura de la 11 metri. Executa o scarita Suarez, dar portarul Didulica respinge balonul. In incercarea de a marca, fotbalistul gazdelor il accidenteaza pe portarul campioanei AZ. Partida a fost intrerupta minute bune, iar Didulica a ajuns la spital. In prezent, situatia jucatorului este una stabila.
Partida Ajax – AZ Alkmaar s-a terminat cu scorul de 1-1 (au marcat Suarez 87’ si Lens 23’).

Dramatica trecere a liniei de sosire

Carl Edwards a oferit secventele zilei in NASCAR dupa ce a fost implicat intr-un accident in ultimul tur al cursei de pe circuitul Talladega Superspeedway. Nevoit sa abandoneze, Carl a iesit cu greu din masina avariata si a trecut linia de sosire pe propriile picioare spre deliciul tribunelor. Edwards a incercat sa-l depaseasca pe Brad Keselowski, dar a sfarsit prin a ajunge in parapet.
“Dupa accidentul care s-a intamplat in ultimul tur, am avut opt spectatori care au avut nevoie de ingrijiri medicale. Ei au fost loviti de bucati din masina lui Carl Edwards”, au precizat organizatorii cursei din NASCAR. O femeie a fost transportata cu elicopterul la spital dupa ce a suferit mai multe rani la fata.
Snooker si comentarii jignitoare
Eliminat inca din turul doi la Mondialul de la Sheffield, OtSullivan primeste inca o palma de la jucatorul care l-a trimis acasa, Mark Allen. Acesta l-a taxat pe campionul mondial pentru afirmatiile sale despre jucatorii de snooker. “Lucrurile pe care le spune fac mai mult rau snooker-ului decat crede el. Acest sport nu e bolnav, ba dimpotriva, e mai sanatos ca niciodata”, a spus Allen. “The Rocket” a spus la Mastersul englez din ianuarie ca snooker-ul a devenit plictisitor si ca este pe o panta descendenta. Mai mult, spune Mark Allen, “Ronnie a spus ca se simte responsabil pentru evolutia acestui sport. Nu sunt de acord. Daca el crede acest lucru ar trebui sa nu mai joace”. De altfel, Ronnie OtSullivan a fost amendat anul trecut pentru comentarii jignitoare la conferinta de presa de la China Open si, in 2007, a mai primit o sanctiune pentru ca a plecat din sala de joc in timpul meciului cu Stephen Hendry. In 1996, Ronnie a fost suspendat pentru ca a lovit un arbitru. Mark Allen joaca, astazi, impotriva lui Ryan Day pentru un loc in semifinalele de la Sheffield.

Ross Brawn a facut minuni la fosta echipa Honda

“Cred cu tarie ca avem bugetul si staff-ul tehnic care sa ne permita sa castigam titlul mondial”, este de parere Ross Brawn, patronul BrawnGP, team-ul care domina inceputul de sezon din Formula 1. Dupa patru Mari Premii disputate, McLaren si Ferrari sunt departe de forma aratata in ultimii ani.
“Cred cu tarie ca avem bugetul si staff-ul tehnic care sa ne permita sa castigam titlul mondial, dar deocamdata nu vreau sa ma gandesc la asa ceva. Traversam o forma buna si suntem pregatiti sa castigam in continuare Grand Prix-uri. Sunt optimist si pentru ca avem niste piloti deosebiti. Acum, totul este in mainile noastre”, a precizat Brawn.
Jenson Button (BrawnGP) a castigat Marele Premiu din Bahrain, britanicul trecandu-si in cont cel de-al treilea succes din patru Mari Premii disputate in sezonul 2009 al Formulei 1.
Conform lui Ross Brawn, succesul monoposturilor BrawnGP vine ca urmare a muncii prestate pe durata ultimului campionat din Marele Circ, atunci cand Honda (fosta echipa de F1) nu conta in lupta la varf, iar concentrarea a fost mutata pe noul sezon.