Usain Bolt recunoa¿te ca a fumat marijuana
Triplul campion olimpic de la Beijing, jamaicanul Usain Bolt, a declarat ca in copilarie a invatat cum sa isi faca o tigara de marijuana, din care a si fumat, acesta fiind un lucru obisnuit in tara sa.
“In Jamaica, de mic copil, inveti cum sa iti faci o tigara de marijuana. Toata lumea incearca marijuana, si eu am incercat, dar eram foarte tanar atunci. Nimeni din familie nu fumeaza”, a explicat Bolt, care a mai spus ca este sigur de ceea ce spune si ca nu ii este teama de niciun control antidoping. Bolt a vorbit si despre ceea ce si-a propus pentru viitor: “Vreau sa devin o legenda, sa duc atletismul la o noua dimensiune”.
Jamaicanul Usain Bolt a egalat la Beijing performanta americanului Carl Lewis de la Olimpiada din 1984, reusind sa se impuna atat in proba de 100 metri, cat si in cea de 200 de metri. In proba de 4×100 metri, echipa Jamaicai, din care Bolt a facut parte alaturi de Nesta Carter, Michael Frater si Asafa Powell, a stabilit un nou record mondial.
Roger Federer a spus adio burlaciei
Roger Federer a intrat, de sambata, in lumea barbatilor casatoriti. Fostul numar unu mondial s-a insurat cu logodnica sa, Mirka Vavrinec, care in aceasta vara ii va darui tenismenului un copil. Elvetianul a anuntat pe site-ul sau oficial ca nunta a avut loc la Basel, in prezenta unui grup restrans, format din prieteni apropiati si membri ai familiilor. Roger Federer si Mirka Vavrinec, fosta jucatoare de tenis, s-au cunoscut in urma cu noua ani, la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000.
Barcelona a batut recordul de viteza la marcarea golului
Liderul la zi din Primera Division, FC Barcelona, a invins, sambata, cu scorul de 2-0, formatia Recreativo Huelva, intr-un meci din etapa a 30-a, in care a deschis scorul in secunda 42 de joc.
Astfel, dupa ce in aceasta editie de campionat au doborat mai multe recorduri datorita evolutiilor foarte bune, catalanii au reusit inca unul: cel mai rapid gol al sezonului.
Imediat dupa fluierul de start, Henry a demarat o actiune pe stanga, a centrat in fata portii, iar Iniesta a impins mingea in plasa.
Cel de-al doilea gol al catalanilor a fost inscris in propria poarta de Morris (67), care a deviat nefericit un balon sutat de aceleasi Iniesta, pacalindu-l si pe portar.
In acest meci, FC Barcelona a ratat si un penalty, prin Lionel Messi, in minutul 80, la scorul de 2-0.
Manchester United, cel mai valoros club din lume
In vremuri de criza, cele mai bogate cluburi din lume continua sa prospere.
Cel putin asa arata o lista intocmita de celebra publicatie Forbes, conform careia cele mai valoroase echipe de fotbal din lume valoreaza acum cu aproximativ 8 la suta mai mult decat in urma cu un an. Iar cel mai bine in aceasta ierarhie sta, ca si anul trecut, Manchester United, cu o valoare estimata la 1,87 miliarde de dolari.
Detinatoarea Ligii Campionilor conduce detasat in clasamentul celor mai bogate cluburi, a doua clasata, Real Madrid, avand o valoare cu peste jumatate de miliard de dolari mai mica: 1, 353 miliarde de dolari.
Intre primele 10 cele mai bogate cluburi din lume, patru sunt din Anglia, si cate doua din Spania, Germania si Italia.
Cele mai valoroase zece cluburi din lume sunt urmatoarele: 1. Manchester United 1,87 miliarde de dolari; 2. Real Madrid 1,353 miliarde; 3. Arsenal Londra 1,2 miliarde; 4. Bayern Munchen 1,11 miliarde; 5. Liverpool 1,01 miliarde; 6. AC Milan 990 milioane; 7. Barcelona 960 milioane; 8. Chelsea 800 milioane; 9. Juventus 600 milioane; 10. Schalke 04 510 milioane.