Echipa Manchester United – cea mai buna din lume
Detinatoarea Ligii Campionilor si castigatoarea Campionatului Mondial al cluburilor, echipa Manchester United, se afla pe primul loc in clasamentul pe luna martie stabilit de Federatia Internationala de Istorie si Statistica a Fotbalului (IFFHS), dat publicitatii ieri.
Echipa Manchester United a acumulat 298 de puncte, fiind urmata de formatia spaniola FC Barcelona, cu 277 de puncte.
Pe locul trei se afla, la egalitate, englezii de la Liverpool si argentinienii de la Boca Juniors, ambele cu cate 259 de puncte, in timp ce locul cinci este ocupat de echipa Chelsea Londra (Anglia), cu 249 de puncte. Locul sase a revenit formatiei Bayern Munchen, cu 238 de puncte, in timp ce pe sapte se afla Sao Paulo (Brazilia), cu 230 de puncte.
Echipa engleza Arsenal Londra ocupa pozitia a opta, cu 227 de puncte, iar pe noua se afla formatia Juventus Torino (Italia), cu 215 puncte.
Pozitia a zecea este ocupata de echipa Dinamo Kiev (Ucraina), cu 212,5 puncte.
Echipa lunii februarie a fost desemnata Olympique Marseille (Franta).
In ton cu criza: Jocurile Olimpice ale somerilor
Zeci de locuitori din New York, disponibilizati in ultimele luni in urma crizei financiare, au participat la “Jocurile Olimpice ale Somerilor”. Competitia s-a desfasurat in Tompkins Square Park din East Village (Manhattan), iar premiile au constat in certificate de cadouri oferite de companii din metropola americana.
Cei circa 40 de participanti s-au intrecut in diferite probe, printre care “Aruncarea telefoanelor de birou”, “Cursa catre biroul de somaj”, “Da vina pe sef” si au lovit jucarii pinata atarnate de crengi pentru a se elibera de stres.
Jocurile Olimpice ale Somerilor au fost create de un programator somer in varsta de 26 de ani, Nick Goddard. “Vreau ca toata lumea sa se distreze. Jocurile par sa-i fi purificat pe oameni”, a spus Goddard.
New York Post precizeaza ca, in locul medaliilor, castigatorii au primit certificate pentru cadouri oferite de companii din metropola, dar si “o multime de incurajari si sprijin” din partea celor prezenti.
“Este distractiv sa fii cu alti oameni in parc”, a declarat Jennifer Jacobs, care a fost concediata in urma cu sase luni de la o companie producatoare de filme. La randul ei, Katina Garrard, disponibilizata in urma cu doua luni de o firma din Tennessee, a afirmat ca a avut nevoie de cateva saptamani “pentru a scapa de depresia concedierii”.
Goddard a declarat ca nu planuieste sa organizeze o noua editie a Jocurilor Olimpice pentru Someri, afirmand ca “ar fi ipocrizie sa o fac daca voi avea o slujba si imi tin pumnii ca voi reusi sa gasesc curand de lucru”.
Curtea de Arbitraj Sportiv i-a dat dreptate lui Volandri
Cosmarul s-a incheiat pentru tenismenul Filippo Volandri. Curtea de Arbitraj din Sport de la Lausanne i-a ridicat italianului suspendarea de trei luni, pentru folosirea de substante interzise. CAS a confirmat de asemenea ca tenismenul va reprimi punctele si castigurile de care Volandri fusese privat in urma deciziei Federatiei Internationale de Tenis.
In luna ianuarie, Federatia Internationala de Tenis l-a suspendat pe Filippo Volandri, dupa ce o mostra de la un test antidrog din cursul unui turneu la care a participat italianul in 2008 continea prea mult salbutamol.
Tenismenul de 27 de ani sufera de astm si a dat vina pentru rezultatele de la test pe substantele continute de inhalatorul pe care-l folosea. Apoi si-a cautat dreptatea la Curtea de Arbitraj de la Lausanne. “CAS mi-a recunoscut buna credinta. Am folosit medicamentul doar in scop terapeutic si cred ca suspendarea a fost excesiva”, a declarat Volandri. Singura pedeapsa pentru Volandri, a carui cea mai buna clasare din cariera a fost locul 25 mondial, este aceea ca italianul va ramane fara punctele si castigurile de la Indian Wells, de acum un an, cand a picat testul antidrog.
Lupta stransa la fileu
Mastersul de la Miami a intrat pe ultima suta de metri, iar meciurile incep sa devina tot mai interesante, mai ales pe tabloul feminin. In lupta pentru titlu au ramas numai jucatori din top 10: Nadal, Federer, Djokovic si Murray au invins in minimum de seturi, in optimi.
Liderul mondial a avut mult de munca in fata elvetianului Wawrinka, care s-a tinut tare in fata lui Nadal, dar numai pana la tie-break, scor 7-6 7-6. “Mi-am imbunatatit stilul de joc pe parcursul meciului”, a spus Nadal la finalul meciului. “Am fost foarte concentrat si am jucat doua tie-break-uri bune. Sunt foarte fericit acum. Bineinteles, pot juca mai bine. Nu poti juca mereu la 100%, dar acum sunt multumit”. Rafa Nadal va juca in sferturi impotriva lui Del Potro. Cei doi s-au mai intalnit la Indian Wells, acum doua saptamani, si Nadal l-a spulberat pe argentinian, scor 6-2 6-4. Cel mai interesant meci al sferturilor este de departe intalnirea dintre Roger Federer si Andy Roddick. Elvetianul l-a invins pe Roddick de 16 ori in 18 partide jucate fata in fata, insa americanul a reusit una dintre cele doua victorii in fata lui Federer anul trecut, tot in sferturile de la Miami. “Imi place sa joc impotriva lui Andy”, a spus Federer. “Si-a schimbat cate ceva la jocul sau, asa ca o sa fie un meci bun, sunt convins”.
Rezultate ATP – Turul patru
A1I R Nadal – A16I S Wawrinka 76(2) 76(4)
A2I R Federer – AQI T Dent 63 62
A3I N Djokovic – A21I T Berdych 63 62
A4I A Murray – V Troicki 61 60
A5I A Roddick – A9I G Monfils 76(2) 64
A6I J Del Potro – A11I D Ferrer 63 62
A10I J Tsonga – A7I G Simon 67(4) 63 62
A8I F Verdasco – A18I R Stepanek 62 62
Pe tabloul feminin, Kuznetsova si Azarenka s-au calificat deja in semifinale. Rusoaica a eliminat-o pe daneza Wozniacki la capatul unui meci de trei seturi, 6-4 6-7 6-1.
Rezultate WTA – Turul patru
A8I S Kuznetsova – A13I C Wozniacki 64 67(5) 61
A11I V Azarenka – S Stosur 61 60

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLUMEA IN CARE TRAIM
Articolul următorCALENDARUL ZILEI