Cel mai bun arbitru asistent din Romania din ultimii ani, ploiesteanul Cristian Nica (in foto) si-a prezentat, joi seara, la sedinta saptamanala a arbitrilor, demisia din fruntea Comisiei Judetene de Arbitri (CJA) Prahova, for pe care-l conducea din august 2007. El si-a anuntat demisia in fata arbitrilor prezenti la intrevedere, detaliindu-le acestora motivul pentru care a renuntat la aceasta functie, dar nu a reusit sa o faca pana la capat pentru ca a inceput sa-i dea lacrimile, moment in care a parasit, in graba, sala unde avea loc intalnirea cu fluierasii si stegarii locali. „Mi-am dat demisia din functia de presedinte al CJA Prahova din doua motive: lipsa totala de comunicare cu cei din conducerea Asociatiei Judetene de Fotbal Prahova, dar si faptul ca in ultimul timp violentele asupra arbitrilor sunt din ce in ce mai frecvente”, ne-a declarat purtatorul ecusonului FIFA, Cristian Nica. Acelasi interlocutor a mai adaugat: „Sper ca demisia mea sa reprezinte un semnal de alarma asupra a ceea ce se intampla in fotbalul judetean”.
Pe aceasta tema, am solicitat punctul de vedere si al presedintelui Asociatiei Judetene de Fotbal Prahova, Silviu Crangasu, dar acesta a dorit sa nu faca niciun comentariu. Insa, la redactie am primit un comunicat din partea AJF Prahova pe care il prezentam in intregime: „Conducerea AJF Prahova, surprinsa neplacut si ingrijorata de gestul domnului profesor Cristian Nica, de demisia acestuia, pe care evident nu o agreeaza, o va analiza luni, 6 aprilie 2009, de la ora 17.00, in sedinta obisnuita a Biroului Executiv, in prezenta (speram) a presedintelui CJA Prahova (si domnia sa fiind membru al organului de conducere al AJF)”. Odata cu demisia lui Nica din fruntea arbitrajului prahovean, si aripa tanara care-l ajuta, in frunte cu Ionut Borcan, pare dispusa sa renunte la functiile detinute in cadrul CJA Prahova. In orice caz, tinerii arbitri care alcatuiesc Colegiul Prahova sunt revoltati dupa demisia fostului presedinte, multi dintre ei intentionand sa nu se prezinte, in semn de protest, la meciurile la care au fost delegati la finele acestei saptamani.
Cine va fi urmatorul?
De cand a preluat functia de presedinte al AJF Prahova, in mandatul lui Silviu Crangasu demisiile s-au tinut lant. Primul care a renuntat a fost predecesorul lui Crangasu la functia de presedinte al forului ploiestean cu sediul de pe strada Pielari nr 5, si anume Mircea Dridea, acesta renuntand, in ultimul moment, sa mai candideze la sefia AJF. Un alt exemplu in acest sens s-a petrecut in vara lui 2007, cand Gheorghe Andrei a demisionat din functia de presedinte din cadrul CJA Prahova, fiind inlocuit deja cu fostul sef – Cristian Nica, care, asa cum spuneam anterior, a renuntat la aceasta functie.
Nu trebuie omise nici demisiile, de data recenta, ale fostilor presedinti ai Comisiei pentru Statutul Jucatorilor, Adrian Samoila si Viorel Badea. Asadar, raman doua intrebari. Cine e de vina pentru demisiile celor cinci? Si cine va fi urmatorul?
Cristi DAMIAN

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentGuvernul a decis:
Articolul următorS-a demonstrat stiintific: