*Actualizarea listei contribuabililor mijlocii – amanata
Termenul de actualizare a listei agentilor economici aflati in subordinea administratiilor finantelor publice pentru contribuabili mijlocii, din cadrul directiilor generale ale finantelor publice judetene – termen care era stabilit pentru 1 aprilie 2009 – se prelungeste pana la data de 1 iulie 2009, potrivit Ordinului nr. 557/2009 al ministrului Finantelor. Reamintim ca, la aceasta data, in directa coordonare a Administratiei finantelor publice pentru contribuabili mijlocii Prahova se afla 258 de contribuabili persoane juridice, cu domiciliul fiscal in raza teritoriala a judetului Prahova. Selectia acestora s-a facut, potrivit legii, dupa urmatoarele criterii: au inregistrat o cifra de afaceri, la 31 decembrie 2005, cuprinsa intre 10 milioane si 70 de milioane lei; se aflau, la acea data, in procedura insolventei, avand creante fiscale mai mari de 3 milioane lei. Lista nominala a contribuabililor mijlocii se actualizeaza anual si se publica pana la data de 30 septembrie, pe pagina de internet a Ministerului Finantelor – portalul ANAF.
*BNR mentine dobanda cheie la 10 la suta
Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis, ieri, mentinerea dobanzii de politica monetara la 10 la suta. Totodata, va fi mentinut si nivelul actual al ratelor rezervelor minime obligatorii aplicate pasivelor in lei si valuta ale institutiilor de credit. De asemenea, conducerea BNR a deblocat suma de 8 miliarde de euro pentru efectuarea unor operatiuni de creditare pe termen mediu si lung.
*Distrigaz Sud are un nou director
De astazi, noul director general al companiei Distrigaz Sud Bucuresti (care asigura alimentarea cu gaze naturale si a judetului Prahova) este David Yvonnik, fost director general adjunct al societatii Distrigaz Sud Retele. Acesta il inlocuieste din functie pe Bernard Arnaud, caruia i-a expirat mandatul. Dupa cum se stie, pachetul majoritar al companiei Distrigaz a fost cumparat de concernul Gaz de France, in urma cu 4 ani.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEUROPAREREA MEA
Articolul următorCALENDARUL ZILEI