Incepe razboiul romano – rus din Cupa Davis!
S-a decis programul dupa care se vor juca meciurile dintre Romania si Rusia din primul tur al Cupei Davis la tenis, iar responsabilitatea primului meci va pica pe umerii lui Victor Crivoi. Tenismanul de 26 de ani il va intalni astazi pe numarul 25 in ierarhia ATP, Marat Safin, urmand ca Victor Hanescu sa joace in al doilea meci cu Mihail Lujnai.
Romanii nu vor avea deloc o misiune usoara in meciurile care se vor disputa intre astazi si duminica, adversarii din Rusia fiind mult mai bine cotati ca jucatorii nostri. Cu toate acestea, jucatorii lui Andrei Pavel vor incerca imposibilul. Victor Crivoi il va intalni vineri, de la ora 12:00, pe Marat Safin, Hanescu urmand sa joace in aceeasi zi, mai tarziu, cu Lujnai. A doua zi va programa, de la ora 13:00, partida de dublu, Marius Copil si Horia Tecau urmand sa isi dispute victoria cu Teimuraz Gabasvili si Dimitri Tursunov.
In caz ca vor avea, inca, sanse matematice de a se califica dupa primele trei partide, romanii vor disputa duminica ultimele doua meciuri, de la ora 12:00, cand Hanescu va da piept cu Safin, iar Crivoi cu Lujnai. Aceste meciuri nu sunt, insa, batute in cuie, capitanii celor doua echipe, Andrei Pavel si Samil Tarpiev putandu-si schimba, inca, deciziile de a trimite in teren acesti jucatori. Meciul Romania – Rusia se va disputa in Sala Transilvania din Sibiu si conteaza pentru primul tur al editiei 2009 a Cupei Davis la Tenis, potrivit sursei amintite.
Invingatorul ia 12 puncte in Formula 1
Reprezentantii echipelor din Formula 1 (reuniti la Geneva sub denumirea de FOTA) au hotarat ca sistemul de punctare din Marele Circ sa fie schimbat, castigatorul unui Mare Premiu urmand sa fie recompensat cu 12 puncte ! Modificarile trebuie aprobate de Consiliul Mondial al FIA pentru a intra in vigoare chiar din sezonul 2009.
Conform spuselor oficialilor echipelor din F1, invingatorul unui Grand Prix va primi 12 puncte, locul doi va primi 9 puncte, in timp ce al treilea sosit va fi recompensat cu 7 puncte.
Aceasta masura are rolul de a dinamiza lupta pentru victorie, un pilot castigator putandu-se departa mai usor in ierarhie.
Ocupantii locurilor 4-8 vor primi acelasi numar de puncte ca si pana acum.
In cadrul aceleiasi manifestari de la Geneva s-a mai discutat si posibilitatea premierii in ierarhia echipelor a celei mai rapide opriri la boxe.
De asemenea, lungimea curselor ar putea fi de 250 de km (in prezent este de peste 300 de km), iar durata sa fie micsorata la o ora si 30 de minute (acum este de doua ore).
Noul sezon de Formula 1 va incepe pe 29 martie, in Australia, pe circuitul de la Albert Park.
Ronaldo s-a intors pe teren
Fotbalistul brazilian Ronaldo a revenit pe teren, miercuri, evoluand pentru Corinthians la un an si 20 de zile de la accidentarea suferita in perioada cand era legitimat la AC Milan.
Ronaldo a jucat 27 de minute la debutul sau la Corinthians, in meciul cu Itumbiara, scor 2-0, din primul tur al Cupei Braziliei. El a intrat pe teren in minutul 67.
Fotbalistul a fost ovationat de public cand a intrat in joc si a fost aplaudat de fiecare data cand mingea a ajuns la el.
Potrivit Marca, Ronaldo a fost inconjurat de reprezentantii mass-media la finalul meciului, iar un reporter l-a lovit din greseala cu microfonul in ochi. Ronaldo evoluase ultima data la 13 februarie 2008, intr-un meci AC Milan – Livorno, in care s-a accidentat grav la genunchiul stang.
El este legitimat la Corinthians Sao Paulo din decembrie 2008.
Ashley Cole,retinut de politie
Fundasul formatiei Chelsea Londra, Ashley Cole, a fost retinut in noaptea de miercuri spre joi, dupa ce a avut un conflict cu un politist, fotbalistul fiind in stare de ebrietate.
Potrivit editiei online a Daily Mail, jucatorul in varsta de 28 de ani a fost retinut dupa ce l-a injurat pe politist la iesirea dintr-un club de noapte.
Ashley Cole a refuzat sa se opreasca si a fost dus la sectia de politie pana cand si-a revenit. Fotbalistul echipei Chelsea a fost retinut aproximativ trei ore si a plecat acasa doar dupa ce a platit o amenda de 80 de lire sterline.
Cole a fost prezent miercuri seara la un eveniment de caritate, in timp ce sotia sa, alaturi de alte celebritati, escaladeaza muntele Kilimanjaro, intr-o actiune umanitara.