Chiar si in plina criza economico-financiara, mai avem parte, uneori, si de vesti bune. Ne referim la faptul ca presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a declarat presei ca, acum doua zile, a semnat un acord cu Regatul Belgiei, prin care conducerea grupului de firme Alonso doreste sa construiasca in Ploiesti mai multe capacitati de productie pentru fabricarea mobilei si a articolelor de mic mobilier, pentru producerea colorantilor chimici, si a mochetei. De asemenea, se intentioneaza construirea unui incubator de afaceri.
La momentul finalizarii lor, aceste investitii vor asigura, in total, aproximativ 8.000 de locuri de munca. Intrebat de ziaristi unde vor fi amplasate aceste fabrici, Mircea Cosma a raspuns: „Intre Cartierul Ploiesti Vest si Gara Buda, unde exista o suprafata de circa 220 hectare de teren care, in curand, va deveni parc industrial privat.
In acest sens, am si semnat documentele aferente redactarii Planului Urbanistic Zonal (PUZ), asa fel incat, pe la sfarsitul lunii auguat a.c., sa poata incepe lucrarile la noile investitii”.
C. DUMITRU