Cinci meciuri au trecut de cand FC Ploiesti nu a mai reusit sa-si treaca in cont o victorie, divizionara secunda prahoveana avand un regres greu de anticipat la un moment dat, cu doar 2 puncte realizate din 15 posibile!
Unde ar fi fost acum echipa daca avea un parcurs normal in aceasta perioada nu este greu de intuit, promovarea fiind si acum posibila, in conditiile unui final de tur si a unui start de retur ratate amandoua!
FC Ploiesti nu a mai cunoscut gustul victoriei de la meciul cu Stiinta Bacau, din etapa a XIV-a a turului! Desi, intre timp, Rachita i-a lasat locul lui Sumudica, victoria nu a mai venit, astfel ca, intr-un fel, ploiestenii sunt in situatia de a-si juca una dintre ultimele sanse teoretice si practice la ocuparea pozitiei secunde ce ar duce in Liga I.
In mod normal, meciul cu FC Botosani de astazi, ce va incepe la orele 11.00, pe arena „Astra”, nu poate fi decat unul de „1” solist. Asta prin prisma pozitiilor ocupate in clasament de catre cele doua echipe, dar si prin „conditiile” fiecarei echipe, inainte de acest joc. Oaspetii au o echipa cu un lot slabit in iarna, cand au pierdut cativa titulari importanti, precum Kone, Papp, Stefoi sau Vasvari precum si patru jucatori, dintre titulari, suspendati! Astfel, consilierul tehnic al moldovenilor, Cristi Popovici, nu va putea conta pe serviciile lui Tincu, Ghiceanu, Simao si Acsinte, tehnicianul echipei din Botosani afirmand : „Nu am sacrificat meciul de la Ploiesti, dar cele patru cartonase galbene luate au fost premeditate, astfel incat sa nu am la dispozitie intreg lotul valid pentru meciul cu Dinamo II de saptamana viitoare. La Ploiesti va fi sansa celorlalti fotbalisti din lot sa-mi dovedeasca faptul ca merita sa joace”. Popovici a fost completat de presedintele Cornel Sfaiter, acesta declarand : „Nu mergem in excursie la Ploiesti, chiar daca intalnim o echipa ce a transferat cativa jucatori buni in aceasta iarna”.
In tabara echipei „consiliate” de Marius Sumudica domneste optimismul, convingerea antrenorilor si a jucatorilor fiind ca se vor obtine cele trei puncte puse in joc. Daca nu apar probleme de ultima ora, Sumudica va putea conta pe intreg lotul avut la dispozitie, cu sanse mari chiar ca si francezii Steeve Reinnette si Lionel Bah sa fie „buni de legitimat”, pana la ora jocului, clubul asteptand sa le soseasca acestora „cartea verde”. Tehnicianul a precizat : „Nu avem alta varianta decat victoria si sunt convins ca toti jucatorii stiu si ei acest lucru. Am avut timp suficient de pregatire a acestui joc, nu vom avea un meci usor, pentru ca intalnim o echipa ce a luat puncte importante in acest retur si a dat 5 goluri in ultima etapa, uneia dintre formatiile din prima jumatate a clasamentului, dar sunt optimist in privinta rezultatului. Sper ca si suprafata de joc sa fie una acceptabila macar, deoarece ca echipa gazda avem un dezavantaj important, daca terenul va fi greu” – declara Sumudica.
Partida de astazi, de pe arena „Astra”, una la care intrarea va fi libera, este arbitrata de bucuresteanul Mihai Ene. Interesant este ca, si in tur, tot un bucurestean a fost arbitru, la succesul moldovenilor cu 4-2, dar si faptul ca niciuna dintre echipe nu a castigat vreunul dintre cele doua jocuri in care au fost arbitrate de catre centralul din Capitala! Ene va fi ajutat de catre Vlad Barleanu (Bucuresti) si Danut Dumitriu (Focsani), rezerva fiind Sorin Antonie (Breaza), in timp ce observator a fost delegat bucuresteanul Victor Cruceana.
Marian DIMA