Calculul indemnizatiei, in cazul nasterilor inainte de termen

Au fost stabilite reguli clare si in ceea ce priveste modalitatea de calcul a indemnizatiei de crestere a copilului in cazul nasterilor inainte de termen. Reglementarile au fost stabilite printr-un ordin emis recent de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Astfel, conform acestui act normativ (numarul 69/2009), in situatia in care nasterea se produce inainte de termen, la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului, in cuantum de 85%, perioada pentru determinarea bazei de calcul a indemnizatiei se diminueaza corespunzator cu perioada cuprinsa intre data nasterii si data prezumtiva a nasterii. Baza de calcul se va determina ca suma totala a veniturilor realizate in aceasta perioada, impartita la numarul de luni rezultate. In ceea ce priveste data prezumata a nasterii, aceasta trebuie certificata de catre medicul de specialitate. De mentionat ca, de la 1 ianuarie 2009, indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.

Pact pentru creativitate

Primaria Mizil este partener intr-un proiect european, alaturi de orase din Portugalia, Italia, Spania, Anglia si Ungaria. Scopul acestui proiect este de a stimula schimburile de experienta intre orasele europene, in mod special in domeniul dezvoltarii urbane. Lansarea acestuia a avut loc recent, in Portugalia, in cadrul unei conferinte cu participare internationala, desfasurata sub genericul “Primul congres al primarilor creativi”, prilej cu care a fost semnat pactul pentru creativitate si de catre primarul din Mizil.

Paza in scoli – in trei variante

Primarul municipiului Ploiesti a declarat ca in aceasta luna va supune analizei si votului alesilor locali cele trei propuneri care vizeaza rezolvarea pazei in scoli. Este vorba despre trei variante: camere de luat vederi, firma de paza, marirea numarului actual de paznici – fiecare propunere avand la baza un proiect de hotarare distinct, consilierii ploiesteni urmand sa decida care este cea mai buna varianta.