Conturi – surpriza detinute de fotbalisti!
Jucatorii de fotbal din Romania au avut o surpriza neplacuta cand DNA le-a luat la bani marunti averile. DNA a avut, la randul sau, o surpriza, atunci cand unii dintre jucatori nu au putut justifica prezenta unor anumite sume in conturile proprii. Unul dintre ei este chiar capitanul nationalei, Cristi Chivu.
In total sunt 690 de mii de euro intrati in conturile fotbalistilor si pe care ei nu-i recunosc. Despre acesti bani s-a vorbit prima data in timpul audierilor cand toti au fost nevoiti sa justifice cu acte fiecare cent. Iata jucatorii care au fost prinsi cu sume nejustificabile:
-Cristian Chivu – 120.000 euro
-Catalin Munteanu – 200.000 euro
-Iulian Filipescu – 128.000 euro
-Denis Serban – 132.000 euro
-Ion Sburlea – 110.000 euro
Primul care a dat cu subsemnatul a fost capitanul nationalei, Cristi Chivu. El a trebui sa explice de unde a primit banii. Contul lui s-a imbogatit, peste noapte, cu peste 120 de mii de euro.
Nu cunosc cu precizie ce pot reprezenta aceste sume de bani. Singura explicatie pe care eu o gasesc este aceea ca sumele pot reprezenta drepturile mele de imagine cu Adidas sau Coca-Cola.”, a declarat Chivu in fata procurorilor DNA.
In cazul lui Catalin Munteanu, comisarii Garzii Financiare au identificat si sursa. Una dintre firmele off-shore detinute de Ioan si Victor Becali. Contul lui Munteanu s-a imbogatit cu peste 200 de mii de euro. “Cred ca aceasta suma de bani reprezinta drepturile salariale ce mi se cuveneau de la echipa de fotbal la care evoluam, nu pot preciza sigur de la ce echipa de fotbal din cele la care evoluam in anul 2004.”, a explicat Munteanu pentru DNA. Acelasi “noroc” l-a avut si Denis Serban. Desi sustine ca nu a auzit niciodata de firma lui Ioan Becali, in contul lui au fost virati peste 130 de mii de euro in august 2003. “Nu am auzit niciodata de aceasta firma, nu imi amintesc imprejurarile in care am primit acesti bani”, a precizat Serban, incurcat. Audierile procurorilor au continuat cu Ion Sburlea. Fostul jucator de la FC National s-a imbogatit cu peste 110 mii de euro.
“Am luat cunostinta de transferul acestei sume. (…) Suma de bani mentionata mai sus a reprezentat o investitie facuta de Galca Contantin, intr-o afacere imobiliara propusa de mine”, este declaratia jucatorului. Singurul care nu a fost audiat a fost Ioan Filipescu. A trimis insa o scrisoare procurorilor pentru a justifica existenta a 128 de mii de euro in contul sau, bani livrati tot de firma off-shore a fratilor Becali. “Am aflat de acest transfer bancar acum si va declar ca nu cunosc motivul acestei tranzactii, nu cunosc aceasta societate si probabil este o greseala”, a tinut Filipescu sa mentioneze in scrisoarea catre DNA.
Calificare ratata
Prezenta pentru a 12-a oara pe tabloul principal de la Open GDF Suez, Nathalie Dechy a dispus pentru prima data in cariera sa de romanca Sorana Cirstea, in trei seturi, scor 6-2, 1-6, 6-2.
Desi frantuzoaica a inceput foarte bine partida, Cirstea a reusit un break si a preluat conducerea (2-1). Dar Dechy a profitat de greselile romancei si a castigat primul set in 25 de minute, scor 6-2.
Cirstea, numarul 38 in ierarhia WTA, a preluat conducerea celei de-a doua manse. Mai determinata, romanca a egalat la seturi. Prezenta la acest turneu datorita unui wild card primit din partea organizatorilor, jucatoarea de tenis frantuzoaica numarul 58 in lume a reusit sa castige si cel de-al treilea set.
Dupa o ora si 37 minute de joc, Cirstea a ratat calificarea in turul al doilea. Pentru participarea la acest turneu, romanca a primit un cec in valoare de 2.650 de dolari si un singur punct WTA.
Marian Cozma va avea un bust in fata salii de sport Dinamo
Marcel Popescu, presedintele CS Dinamo, a declarat ca in fata noii sali de sport din Complexul Dinamo ce se afla in plina constructie, va fi pus si un bust al handbalistului Marian Cozma. Oficialul ar fi vrut ca sala de sport sa ii poarte numele handbalistului, dar deja se hotarase ca aceasta sa poarte numele lui Oprea Vlase, unul dintre reputatii antrenori de handbal ai Romaniei.
De asemenea, clubul Dinamo va organiza un turneu anual in memoria lui Marian Cozma. Sala de sport va fi terminata in toamna. “Macar atat putem si noi sa facem pentru el, sa ramana in amintirea noastra. Suntem cu totii indurerati. Trupul neinsufletit va poposi si la clubul Dinamo cateva ore inainte de slujba de inmormantare. Ar fi frumos ca toti suporterii de handbal si cei care au tinut la Marian Cozma sa ii cinsteasca memoria”, a spus Marcel Popescu.
Handbalistii Stelei si-au anuntat prezenta pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului lor coleg.