Record mondial doborat de o eleva
Shiho Sakai, o eleva de liceu din Japonia a stabilit un nou record mondial in proba de 100 metri spate, castigand cu timpul de 56.15 secunde Open-ul Japoniei. Sakai, una dintre marile sperante ale Japoniei pentru Olimpiada de la Londra, din 2012, a doborat precedentul record de 56.51 stabilit de Natalie Coughlin din Statele Unite ale Americii. “Sunt foarte surprinsa ca am reusit sa bat acest record si foarte fericita in acelasi timp. Am incercat sa inot cat mai agresiv cu putinta in prima jumatate a cursei si sa fiu rabdatoare pe final. Asta este ultima mea cursa in calitate de eleva de liceu si am vrut sa arat de ce sunt in stare. De acum voi concura pentru titlurile nationale in aprilie si voi incerca sa ma calific la Campionatul Mondial”, a spus Sakai. Chinezoaicele Gao Chan si Zhao Jing au terminat pe pozitia a doua si a treia, in 56.96, respectiv 57.08 secunde.
Hochei si spectacol
Faza-spectacol la o partida din NHL, dintre Vancouver Canuks si Toronto Maple Leafs. De data aceasta nu a mai fost vorba despre o partida de box incinsa intre doi sau mai multi hocheisti, ci de o veritabila demonstratie de fotbal. Autorul ei a fost Dominic Moore, hocheist la Toronto, care a luat pe cont propriu o actiune si a dat o pasa de gol cu…patina. Pe un contraatac al celor de la Toronto, Moore si-a pierdut crosa, insa a continuat cursa si a condus pucul cu patina, apoi a pasat decisiv unui coleg care a marcat.
Debut cu scandal
Donna Powell, o britanica de 27 de ani, este prima femeie care a antrenat vreodata o echipa de fotbal de baieti, profesionista sau semiprofesionista. Premiera se inregistreaza la 150 de ani de la primele meciuri oficiale jucate pe insula britanica si nu se intampla fara scandalul aferent. Adversarii din Liga a VI-a sunt scandalizati de felul in care tanara a fost numita, adica in urma unei licitatii pentru postul de manager al echipei Fisher Athletic.
Clubul la care Powell a devenit manager activeaza in a sasea liga engleza si traverseaza o perioada cu grave probleme financiare si sportive. Acestea i-au determinat pe conducatorii gruparii din Londra sa gaseasca o solutie unica de a gasi un nou antrenor principal. Fisher Athetic a organizat, astfel, o licitatie, antrenor urmand sa devina aspirantul care ar fi oferit cea mai mare suma pentru a o investi la club cumparandu-si, practic, postul, conform prosport.ro. Ofertele nu s-au lasat asteptate, dar conducatorii clubului au avut parte de o surpriza mare cand au vazut ca initiativa lor a dus la un castigator de sex feminin. Donna Powell batuse toti ceilalti candidati cu cele 500 de lire sterline pe care le oferise si devenea noul antrenor al echipei. Primii adversari ai celor de la Fisher Athletic, Eastleigh Hampshire, au protestat, insa, imediat. Oficialii clubului au declarat ca noul club al tinerei antrenoare isi bate joc de seriozitatea ligii in care evolueaza prin felul in care isi desemneaza echipa tehnica. “Fisher a vandut postul de manager pentru 500 de lire sterline si acest lucru dezonoreaza liga in care evoluam. Aceasta e o liga serioasa si profesionista, nu tinta ironiilor si nu cred ca este potrivit ce au facut ei”, a declarat David Malone, directorul sportiv al Eastleigh.
Mafia pariurilor face victime
Fost component al echipelor Legia Varsovia, Widzew Lodz si Korona Kielce, Slawomir Rutka a fost gasit mort in propria casa, in cursul zilei de ieri, dupa primele cercetari politia precizand ca este vorba despre o sinucidere. In varsta de numai 34 de ani, fostul portar fusese implicat in trucarea unor partide din prima liga poloneza.
In sezonul 2003-2004, numele lui Rutka s-a regasit printre cele ale persoanelor implicate in aranjarea unor partide, sportivul fiind de altfel amendat si suspendat din activitate pentru o perioada de doi ani. Politia a precizat ca ar putea fi o legatura intre posibila sinucidere si ancheta despre coruptia din fotbalul polonez, pana in acest moment fiind retinute peste o suta de persoane (in fenomenul partidelor trucate sunt implicati jucatori, arbitri, antrenori, oficiali si chiar suporteri).

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMONDO SPORT
Articolul următorMEMORIA ZIDURILOR