Restrictii pentru Scolari

Brazilianul Luiz Felipe Scolari este obligat de un contract pe care il are cu clubul de pe Stamford Bridge sa nu mai antreneze nicio echipa engleza timp de un an. In schimb, despartirea de clubul englez i-a adus antrenorului o despagubire de 7,5 milioane de lire sterline, adica la fel ca in cazul lui Jose Mourinho, concediat si el de conducerea gruparii. Scolari nu mai este antrenorul lui Chelsea de la inceputul acestei luni, fiind demis pe 9 februarie in urma rezultatelor foarte slabe ale echipei in Premier League. Totusi, in cazul in care nu planuise sa antreneze in Anglia in urmatoarea perioada, brazilianul poate considera debarcarea sa drept una foarte profitabila. Clubul londonez i-a platit acestuia o suma considerabila pentru a accepta rezilierea contractului si poate locui in Anglia pana in vara in resedinta pe care Chelsea i-a pus-o la dispozitie in Surrey, langa Londra.
Luiz Felipe Scolari a fost adus la Chelsea la inceputul sezonului 2008/2009, el antrenand ultima oara echipa nationala a Portugaliei. Tehnicianul de 60 de ani a castigat Campionatul Mondial din Japonia si Coreea de Sud din 2002, cu reprezentativa tarii sale natale, Brazilia. De asemenea, el a fost la un pas de a castiga si Campionatul European din 2004 cu Portugalia, pe pamant lusitan, cedand in finala impotriva Greciei.

200.000 de bilete vandute intr-o singura zi

FIFA a anuntat, intr-un comunicat, ca a primit 216.975 de solicitari din 128 de tari in prima zi de punere in vanzare pe internet a biletelor pentru Cupa Mondiala din 2010, din Africa de Sud. Forul mondial a precizat ca in aceasta cifra nu au fost incluse solicitarile formulate in scris de cetatenii sud-africani, la sucursalele unei banci.
Cele mai multe cereri de bilete au venit din Africa de Sud, Marea Britanie, SUA, Germania si Brazilia. “Cifrele sunt extraordinare si arata inca o data interesul cu care este privita Cupa Mondiala din 2010 in intreaga lume”, a declarat presedintele comitetului responsabil cu vanzarea biletelor.
Editia din 2010 a CM va fi prima organizata de o tara africana. Turneul va incepe la 11 iunie si se va desfasura, timp de o luna, pe 10 stadioane din noua orase sud-africane. Doritorii vor putea sa isi rezerve bilete la Cupa Mondiala, pana in data de 31 martie, la miezul noptii, pe site-ul FIFA. In cazul in care numarul solicitarilor va depasi numarul locurilor disponibile, FIFA va organiza o tragere la sorti, la 15 aprilie. Forul international pune in vanzare 3 milioane de bilete pentru cele 64 de meciuri de la turneul final al CM, cu preturi cuprinse intre 80 de dolari si 900 de dolari.