Cartile de beletristica promovate in presa sau de catre vedete de televiziune, la talk- show-uri, povestile pentru copii si cele cu sfaturi pentru slabit. Acestea se numara printre cele mai vandute volume din librariile ploiestene. Cu toate ca exista si oferte pentru cei cu buzunare mai „subtiri”, totusi sunt destui clienti care strecoara cartile in geanta si ” uita „sa plateasca.
Cumparatori inspirati de… Andreea Marin
In topul vanzarilor se afla cartile de literatura. Daca tinerii prefera romanele fantastice, cei mai in varsta cumpara volume de memorii sau istorice.
Povestile pentru copii, literatura enciclopedica, carti pentru invatarea limbilor straine sau Codul bunelor maniere sunt, de asemenea, cautate. Unii iubitori de carte urmaresc, in special, noutatile editoriale precum ” Scrisori catre fiul meu” de Gabriel Liiceanu, „Istoria critica a literaturii romane”, de Nicolae Manolescu, Paolo Cohelio –” Brida „, sau romanele lui Haruki Murakami – cel mai bine vandut scriitor japonez.
O parte dintre clienti se orienteaza dupa pret si nu pierd promotiile librariilor, altii dupa preferintele… vipurilor. ” Dupa ce prezinta o vedeta o carte, a doua zi vin multe persoane care vor sa o cumpere, ne-a precizat Aurora Lindenberg, librar.
Asa s-a intamplat cand a vorbit, la televiziune, Mihaela Radulescu despre „Parfumul” de Patrick S