Iarna nu a fost lasata pe seama… palmasilor

Ultima rabufnire a iernii, petrecuta in noaptea de sambata spre duminica, nu a luat prin surprindere autoritatile locale ploiestene. Zapezii cazute din abundenta in municipiul resedinta de judet i s-a opus, de aceasta data cu succes, reactia prompta si organizarea factorilor de decizie de la nivelul Primariei Ploiesti, primarul Andrei Volosevici preocupandu-se nemijlocit de interventia utilajelor pentru deszapezire, precum si a celor care trebuiau sa imprastie materialele antiderapante. Asa ca ploiestenii, daca au fost surprinsi sa constate, ieri dimineata, un strat apreciabil de zapada pe propriile autoturisme (foto 1), la fel de surprinsi au fost si de conditiile excelente de trafic din municipiu (foto 2).
Trebuie deci sa spunem ca, inca din timpul noptii, primarul Volosevici a coordonat actiunea de inlaturare a zapezii de pe arterele de circulatie – si se impune sa mentionam ca nu doar de pe marile bulevarde, ci si de pe strazile din cartiere sau cele cu mai putin trafic (Cavalului, Viorii – din cartierul Muzicanti, sau „Miciurin” – din zona Democratiei) – solicitand, totodata, administrarea materialelor antiderapante in vederea evitarii producerii poleiului si, implicit, a unor nedorite accidente. Este astfel de remarcat faptul – cel putin de catre semnatarul acestor randuri – ca pentru prima data s-a aruncat material antiderapant si pe trotuare, pentru traficul pietonilor, exemplu fiind trotuarul de pe partea stanga, pe sensul de mers spre Gara de Sud, al Bulevardului.
Iar daca asa cum spuneam, ieri dimineata, in Ploiesti s-a circulat fara nicio problema generata de zapada sau polei – este meritul autoritatilor locale, al conducerii Primariei, care s-a implicat direct intr-o actiune care, in prea multe alte asemenea situatii, a fost lasata pe se ama…palmasilor.
L.CHIRILA