Calificarea in Final Four a fost marcata de un meci spectaculos, care i-a multumit pe fanii lui CSU. Mike Jones si Darius Hargrove s-au revansat pentru jocul mai putin reusit din partida cu U Mobitelco, oferind un adevarat recital. Dunk-uri, alley-oop-uri de exceptie, cosuri de trei puncte marca Cepulis si pase decisive surprinzatoare din partea lui Osmokrovic si Krauser! De partea celalalta, “gemenii” Cooley si Wingate s-au facut remarcati si au marcat cate 21 de puncte, bifand fiecare si cate 6 recuperari si 4 pase decisive.
Astfel, dupa un meci superb, Asesoft s-a calificat pentru a sasea oara in Final Four-ul Cupei Romaniei. A mai ramas foarte putin pana la cucerirea celui de-al 12-lea trofeu din istoria clubului!
S-a inceput intr-un ritm alert si s-a continuat la fel pana la final. Cooley si Krauser si-au etalat calitatile de jucatori de baschet de strada, conducatorul de joc al lui Targu Mures reusind in primul sfert un incredibil cos cu fault. Cepulis, Jones si Hargrove au marcat din toate pozitiile, iar Griffith s-a jucat cu adversarii de sub panou. Odata intrat, Catalin Burlacu s-a distrat si el in spatiul de trei secunde, la o faza fiind aproape sa-i dea cap in cap pe doi adversari care au “zburat” la o fenta.
Wingate a putut sa se revanseze cand a fost tinut de Curtis, reusind cateva dunk-uri de langa pivotul lui CSU. Au fost multe momente in care echipa din Targu Mures a prestat un baschet de buna calitate, iar acest lucru trebuie apreciat, mai ales in conditiile in care au existat multe schimbari si probleme de-a lungul sezonului.
Cea mai frumoasa faza a partidei a fost data de o “coalitie” Serbia-America: pasa de la jumatatea terenului a lui Osmokrovic si super-dunk Mike Jones. Publicul ploiestean nu s-a putut abtine, fanii ridicandu-se in picioare si aplaudand la scena deschisa. La fel s-a intamplat si la final, cand Arnautovic i-a trimis in teren pe tinerii Ararau, Dodoc si Dogaru, moment in care intreaga echipa a fost formata din jucatori romani!
Flash
l Jucatorii au impartit cadouri fetelor din tribuna, serband astfel “Luna iubirii”.
l Concursul de la pauza mare, “Love and Basketball”, a fost castigat de doua cupluri care au terminat la egalitate concursul de aruncari. Indragostitii au primit cate un buchet de flori, tricouri inscriptionate cu “I love Asesoft” si cate o cina romantica la restaurantul Vienna Cafe, parter oficial al echipei CSU Asesoft.
l Majoretele echipei au primit drept cadou dupa-amiaza de relaxare la salonul Ani’s (la etaj, in Mall Shopping Center), partener al echipei si al emisiunii CAMPIONII.
l Lupta pentru organizarea Final Four-ului Cupei Romaniei (10-11 aprilie) se va da intre Targu Jiu si Brasov. Ploiestiul a organizat ultimele doua turnee finale iar Otopeniul nu are o sala care sa corespunda standardelor federatiei.
l Virgil Carutasu va avea o motivatie speciala pentru a castiga trofeul, pe 12 aprilie urmand sa vina pe lume fiul sau, Darius.
Asesoft – Mures 101 – 76
Statistici:
Asesoft:
Osmokrovic 5p, 7 pd
Krauser 3p, 3 rec, 4 pd
Hargrove 21p, 4 rec, 3pd
Burlacu 14p, 6 rec, 3pd
Cepulis 11p
Ararau 4p, 1 rec
Carutasu 6p, 8 rec
Griffith 13p, 9 rec
Dogaru 1pd
Dodoc
Jones 22p, 3rec
Curtis 2p, 1 rec
Antrenor: Vladimir Arnautovic
Echipa: 54,5% – 2p, 61% – 3p, 95% – 1p, 39 rec, 23 pd, 17 mp, 6 interceptii
BC Targu Mures
Pociukonis 14p, 4 pd
Vajda 2p
Pora 2 rec
Trif 6p, 3 rec, 6p
Jakab 2p, 2 rec
Wingate 21p, 6 rec, 2pd
Cooley 21p, 6 rec, 2pd
Santa 5p
McKenna 5p, 6 rec
Antrenor: Audrius Prakuraitis
Echipa 51% – 2p, 24% – 3p, 81% – 1p, 8 rec, 13 pd, 15 mp
Cupa Romaniei – Rezultate
Echipele scrise ingrosat sunt cele care s-au calificat in Final Four-ul ce va avea loc pe 10-11 aprilie.
BCM ELBA TIMISOARA vs ENERGIA ROVINARI 84-86 (scor general 161:170)
CS OTOPENI vs BC ARGES PITESTI 75-80(152:142)
BC TARGOVISTE vs CSU CUADRIPOL BRASOV 77-77 (140:162)
CSU ASESOFT PLOIESTI vs BC MURES TARGU-MURES 101-76 (199:161)
Avem suporterul-prefect !
Unul dintre cei mai infocati fani ai lui CSU Asesoft este Radu Oprea, noul prefect al judetului Prahova.
Stiind ca este nelipsit de la meciurile de baschet, noi nu putem decat sa ii uram mult succes si sa speram ca din aceasta pozitie va ajuta sportul, in general, si baschetul, in special.
Ionut GEORGESCU