Trandafirii insangerati

Greu isi gaseste actuala guvernare oamenii potriviti! Dupa premierul StoloBoc, acum este nevoie de o alta persoana pentru a conduce Ministerul Administratiei si Internelor. Capitularea lui OpreaDragnea. Mai intai Oprea, apoi luni seara – Dragnea. N-au mai vrut sa fie ministri. Poate intr-o alta conjunctura politica – da, dupa cum a punctat in direct, Dragnea, in fata camerelor de luat vederi, cand si-a anuntat demisia de onoare.
Ce vremuri traim! Mai tulburi si mai involburate in comparatie cu criza economica si financiara invocata peste tot. Dupa cele doua demisii, trandafirii din jumatatea de coalitie aflata la guvernare, adica din PSD, sunt si mai rosii. Aproape insangerati in propriii lor tepi care au zgariat si dinauntrul partidului, si din exterior. Si cati mai sunt pe la colturi?!?
Sincera sa fiu, nu credeam ca noul ministru de la Administratie si Interne va rezista doar 12 zile. Poate ca nici el! Citind, insa, din culisele demisiei ex-ministrului Dragnea, se pare ca acesta isi copsese demisia chiar in Prahova, mai exact la Sinaia, cand pesedistii s-au adunat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca sa puna partidul si tara la cale.
Care a fost supararea lui Dragnea de a culminat cu parasirea scaunului de ministru ? Zvonurile sunt multe. O oarecare asemanare cu ceea ce a patit Oprea – adica imixtiunile colegilor de partid in numirile secretarilor de stat, dar si oaresce clinciuri din partid, Dragnea aspirand spre o functie mai inalta din partid , potolita la timp, insa, de seniorii din PSD. Numai ca, odata cu anuntarea celei de-a doua demisii de la acelasi minister poftit de PSD, a aparut, din nou, pe la colturi, lupul cel tanar – Miron Mitrea care, dupa cum am citit, ieri, s-ar fi intalnit cu ex-demisionarul Dragnea pentru a tese o noua strategie de partid, de genul: el – Mitrea – sa fie un posibil candidat la sefia PSD, ca sa-i ia locul lui Geoana, el – Dragnea, secretar general de partid. Cat de credibile or fi sau nu aceste scenarii, nu stiu, avand in vedere, insa, discutia telefonica data acum ceva vreme pe toate posturile, cand Mitrea abia astepta sa-si infiga coltii in beregata lui Geoana, este posibil orice scenariu. Ca sa nu mai spun ca, tot ieri, am citit ca unii dintre membrii PSD primisera pe telefoanele lor mobile niste SMS –uri destul de hilare pentru sustinerea lui Mitrea in locul lui Dragnea. Noroc ca s-a inventat blogul, si Mitrea a infirmat, repede, ca nu vrea s-ajunga ministru!
Dincolo de toate aceste ite incurcate intre trandafirii insangerati, este clar ca in partidele aflate la guvernare nu este liniste deloc. Si asta din cauza faptului ca, pana la urma, impartirea scaunelor nu avea cum sa multumeasca pe toata lumea. Degeaba spunea Geoana, tot la televizor, acum doua seri, ca jocurile politice trebuie lasate deoparte si ca trebuie gasite masuri anticriza adaptate situatiei de la noi din tara. Atat timp cat nu sunt gasite solutii pentru frecusurile si certurile din partide, cum sa iasa Romania din criza?
Nicoleta DUMITRESCU