Deranjat de acuzatiile de nepotism care i-au fost aduse in ultima perioada, premierul Emil Boc si-a exercitat dreptul la replica intr-o interventie telefonica la o emisiune TV.
“Domnisoara sau doamna despre care vorbiti nu a lucrat niciodata direct cu mine. Nici la Primaria din Cluj si nici aici. Ea este angajata la cabinetul secretarului de stat Stefania Ferencz, este ruda de gradul V colateral, nu este demnitar, nu este consilier de stat, nu-i consilier personal. Este un simplu angajat la cabinetul secretarului de stat care vine si pleaca cu secretarul de stat”, a declarat primul ministru, referindu-se la nepoata sa, Mihaela Boc.
Totodata, Emil Boc a tinut sa precizeze ca “domnisoara sau doamna” are o vasta pregatire profesionala. “Este un angajat care are studii superioare, doua licente, in Drept si Filologie si este o buna profesionista, apreciata atat la Cluj cat si de colegii de la Bucuresti cu care lucreaza si acesta-i statutul ei”, a afirmat premierul.
Problema nu s-a referit, insa, niciodata la calitatile profesionale ale Mihaelei Boc, ci la refuzul premierului de a-si asuma aceasta angajare. Referitor la cazul Marius Buzea, fostul sofer al lui Emil Boc de la PD-L, avansat in functia de consilier personal la Cancelaria Guvernului, primul ministru sustine ca acesta si-ar fi continuat studiile in ultimii cinci ani. “Sunt mandru ca are o calitate umana extraordinara si este alaturi de mine cand imi este greu”, a spus premierul Emil Boc.