Poetul Grigore Vieru, internat in stare grava la Centrul National Stiintifico-Practic de Medicina de urgenta din Chisinau dupa ce a fost ranit intr-un accident rutier, a decedat in noaptea de sambata spre duminica.
“In pofida eforturilor intreprinse, pe data de 18 ianuarie 2009, la ora 01.20, medicii au constatat decesul poetului Grigore Vieru”, mentioneaza comunicatul publicat de Ministerul moldovean al Sanatatii pe pagina sa de internet.
Potrivit informarii ministerului, decesul a survenit la 48 de ore dupa accidentul rutier, “perioada critica dupa trauma”.
“Moartea a survenit pe fondul insuficientei multiple de organe, a insuficientei respiratorii, insuficientei cardiace acute si insuficientei hepato-renale acute”, a mai precizat Ministerul Sanatatii din Republica Moldova.
Anterior, directorul Spitalului de Urgenta declarase ca “riscuri exista in fiecare moment. Sunt afectate creierul, cutia toracica si abdomenul cu un grad de gravitate ridicat”, afirma sambata dupa-amiaza medicul Grigore Ciobanu.