Furie inimaginabila !
Portughezul Sergio Conceicao (PAOK) a oferit faza recentului sfarsit de saptamana in fotbalul de pe Batranul Continent, fotbalistul fiind eliminat dupa ce a aruncat cu un obiect catre galeria adversa. Totul s-a intamplat in timpul derbiului orasului Salonic dintre Aris si PAOK, incheiat 0-0. Sergio a fost potolit cu greu de mai multi coechipieri, fostul international lusitan dorind sa-si faca dreptate de unul singur in fata unui stadion ostil. Demn de mentionat mai este faptul ca partida a fost intrerupta de mai multe ori din cauza petardelor si a fumigenelor aruncate de patimasii suporteri ai celor de la Aris.
Echipele Celtic si Ranger, abandonate de sponsor
Cele mai importante echipe de fotbal din Scotia, Celtic si FC Glasgow Rangers, isi vor pierde sponsorul principal, producatorul de bere Carling, care nu mai vrea sa-si prelungeasca intelegerile care expira in 2010. Principalul motiv este criza economica, iar contractul este in valoare de doua milioane de lire sterline pe sezon, urmand sa expire in 2010. Ambele cluburi urmeaza sa caute un nou sponsor, dar nu vor mai putea sa ceara aceleasi sume de bani ca pana in prezent.
Carling va investi in total 18 milioane de lire sterline la cele doua cluburi, pana la finalul contractului care a fost semnat in 2005, in timp ce intelegerea trecuta a fost in valoare de 12 milioane de lire. Echipele din Scotia obtin sume mai mici din televizari decat gruparile din Anglia, iar din luna aprilie a anului trecut, producatorul de bere nu a mai avut voie sa-si inscriptioneze sigla pe produsele destinate copiilor, din cauza legislatiei.
Suspendat din cauza dopajului
Ciclistul italian Leonardo Piepoli a fost suspendat, ieri, doi ani pentru dopaj de Tribunalul National Antidoping, dupa ce a fost depistat pozitiv cu eritropoietina de a treia generatie (EPO Cera) in timpul Turului Frantei din 2008.
Fostul rutier al echipei Saunier Duval, care nu s-a prezentat la sedinta in care s-a dat verdictul, ar putea reveni in pluton la 25 ianuarie 2011, dar tinand cont de faptul ca are 37 de ani acest lucru este putin probabil.
Piepoli nu a fost depistat pozitiv in timpul competitiei respective, dar echipa la care activa, Saunier Duval, l-a concediat, in data de 18 iulie, pentru violarea codului etic, dupa ce s-a retras din Turul Frantei atunci cand colegul sau, Ricardo Ricco, a fost depistat pozitiv cu eritropoetina.
La 6 octombrie, agentia antidoping franceza a anuntat ca si Piepoli a fost depistat pozitiv cu EPO Cera, pe baza unor esantioane prelevate in timpul Turului Frantei: primul in 4 iulie, la startul competitiei, al doilea la 15 iulie, dupa victoria italianului din etapa a zecea.
Leonardo Piepoli fusese audiat de Coni in cazul Ricco, acesta din urma fiind suspendat pentru doi ani, dupa ce a recunoscut ca s-a dopat. Piepoli a negat insa ca ar fi recurs si el la substante interzise, desi presa din Spania a dezvaluit ca italianul recunoscuse utilizarea eritropoetina.
Victorie cu gust amar
In cadrul competitiei internationale de anduranta Rolex 24 din Daytona, Porsche Riley a invins echipa fostului pilot de Formula 1, Juan Pablo Montoya, la o distanta de 0,167 secunde. “Am spus si inainte de cursa ca Porsche o sa ne bata”, a declarat Montoya dupa cele 24 de ore ale competitiei. In ciuda faptului ca a plecat din pole position, nimeni nu se astepta ca Porsche Riley sa castige competitia. David Donohue, Buddy Rice, Darren Law si Antonio Garcia au castigat competitia pentru echipa lor, parcurgand 735 de ture ce insumeaza peste 4.200 km.
Locul doi a fost obtinut de pilotii de la Lexus Riley: Juan Pablo Montoya, Scott Pruett, Memo Rojas si Scott Dixon. Ultima treapta a podiumului a fost ocupata de coechipierii castigatorilor: Terry Borcheller, JC France, Hurley Haywood si Joao Barbosa.
David Donohue, fiul fostului pilot Mark Donohue (castigator la Indy 500 si mort intr-un accident din timpul unui test pentru Formula 1 in 1975), a avut doua motive de sarbatorit: victoria si implinirea a 40 de ani de viata. “Baietii au muncit foarte mult pentru a obtine aceasta victorie”, a declarat pilotul american, potrivit International Herald Tribune.
“Am facut tot ceea ce am putut. Am dat 110 %, dar, dupa cum am spus si inainte de cursa, daca Porche nu are probleme o sa ne bata sigur”, a declarat Montoya.
Aceasta victorie a devenit cea mai stransa victorie din istoria competitiei, ultima datand din 2000 cand o Dodge Viper si o Chevrolet Corvette au terminat cursa la o distanta de 30,879 secunde.