l Modernizarea infrastructurii unor cartiere
Intr-o sedinta din luna decembrie 2008, legislativul local a aprobat o noua rectificare a bugetului primariei orasului, in sensul diminuarii cheltuielilor materiale prevazute la capitolul „intretinere strazi” cu 210.000 de lei. Suma astfel disponibilizata a fost repartizata dupa cum urmeaza: 10.000 de lei – in scopul achizitionarii unui echipament mobil cu jet de apa sub presiune destinat spalarii autovehiculelor primariei; 200.000 de lei – pentru intocmirea unor studii de fezabilitate in cartierele „Poiana”, „Ghiosesti” si „Vatra Sat”, cu scopul facilitarii accesarii unor fonduri structurale pentru modernizarea infrastructurii in zonele respective.
l Orange, chiria¿ pentru inca 5 ani
De la un an la altul, tot mai multi comarniceni sunt posesori de telefoane mobile care functioneaza in reteaua Orange. Acest lucru este dovedit si de faptul ca, in urma cu putin timp, Compania Orange Romania SA Bucuresti a solicitat Primariei Comarnic prelungirea contractului de inchiriere a terenului detinut in punctul „Deal Seciuri” intrucat termenul initial, de 10 ani, urma sa expire.
Amplasat in extravilanul orasului Comarnic, acest teren (in suprafata de 45 mp) este destinat amplasarii de echipamente si antene pentru telefonie GSM. In urma analizarii acestei cereri, consilierii locali au decis, intr-o recenta sedinta, prelungirea cu inca 5 ani a duratei contractului de inchiriere.
Cuantumul chiriei a fost stabilit la 4,76 de euro/mp/luna – adica 2.538 de euro pe an.
C. DUMITRU