Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis ieri, in unanimitate, ca cele doua cereri trimise de presedintele Traian Basescu, de reexaminare a Legii referendumului si a Legii Loteriei Nationale, sa fie predate la comisii, a anuntat purtatorul de cuvant al BP, Valeriu Zgonea.
Potrivit lui Zgonea, in cazul cererii de retrimitere la comisii a Legii referendumului, presedintele Traian Basescu a solicitat rescrierea sau eliminarea articolului 5 deoarece acest articol a fost declarat ca fiind neconstitutional de CCR pe 12 noiembrie 2008. Respectivul articol se referea la interdictia organizarii si desfasurarii referendumului simultan cu alegerile prezidentiale, parlamentare, locale sau alegerile pentru Parlamentul European, ori intr-un anumit interval de timp anterior sau posterior alegerilor mentionate.
In cazul Legii Loteriei Nationale, potrivit careia 10% din profitul pe 2009 ar urma sa fie distribuit angajatilor acestei institutii, Valeriu Zgonea a precizat ca obiectiile Administratiei Prezidentiale sunt legate de faptul ca nu se stie numarul de angajati la care ar urma sa ajunga cei 10%.