Nici anul acesta, Drumul Cotei 1.400 nu va fi deszapezit de catre reprezentantii Primariei Sinaia. Informatia ne-a fost confirmata de catre primarul Vlad Oprea, care a declarat: „Nu se justifica dezpazirea acestui drum in primul rand din motive financiare. Aceasta actiune ar necesita folosirea unei cantitati foarte mari de material antiderapant, iar curatirea tronsonului costa cat deszapezirea a jumatate din oras”. Primarul a mai precizat ca drumul va fi inchis in zilele in care va ninge foarte tare. „Nu este in avantajul orasului sa deszapezim acest drum. Avem telecabina si telegondola cu care se poate urca la Cota, precum si masini de transport. In plus, sus nici nu sunt parcari”, a mai mentionat Vlad Oprea.
Drumul Cotei a fost reparat anul acesta din fonduri guvernamentale si din bugetul local, urmand ca, anul viitor, sa continue lucrarile de consolidare a zonei in care platforma drumului a fost afectata de alunecari de teren.
La intrarea pe acest drum exista mai multe indicatoare rutiere care atentioneaza ca drumul este alunecos si autoturismele pot urca doar cu lanturi, precum si un panou care-i avertizeaza pe soferi ca urca pe propria raspundere. In alti ani, din cauza nerespectarii respectivelor indicatoare, in zona au avut loc accidente de circulatie.
Drumul Cotei 1400 face legatura intre DN 1, care trece prin centrul orasului Sinaia si Cota 1400. Acesta este un drum de interes turistic national, foarte circulat, care reprezinta singura cale de acces rutier catre refugiul Salvamont, statia meteorologica, releul TV, Hotelul „Cota 1400” si cabanele din zona.
Camelia NASTASE