Despre situatia democrat-liberalilor din Busteni am scris in aceasta pagina cu ceva timp in urma, mentionand, conform declaratiilor unor lideri, ca se aflau in situatia unei “turme de oi fara cioban, fara caine si fara magar”. Adica nu aveau nici conducere, nici sediu, nici vreo perspectiva ca lucrurile s-ar imbunatati, cu toate contestatiile inaintate forului judetean. Aceasta deoarece le fusese dizolvata conducerea organizatiei orasenesti de catre Biroul Judetean al PD-L, iar o refacere a acestei structuri era programata spre mijlocul acestei luni. Si, din cate ni se spunea la judet, in legatura cu aceasta perspectiva, se contura si posibilitatea dizolvarii intregii organizatii !!!
Dar, ca intotdeauna, timpul rezolva multe probleme, iar asupra celei a democrat-liberalilor din Busteni nu a intarziat. Cu doar cateva zile inainte de alegerile parlamentare, organizatia PD-L Busteni a fost repusa in drepturi, sanctiunea initiala fiind abrogata ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. “Suntem ca la dragostea dintai” – avea sa ne declare, cu un ton voios, vicepresedintele Florea Rusoiu care ne-a si explicat cum s-a ajuns aici.
Am aflat astfel, ca, putin inainte de alegerile parlamentare, conducerea judeteana a PD-L ar fi sters cu buretele supararea pe fratii politici din Busteni, solicitandu-le sa sprijine candidatii acestui partid, sa faca asa cum trebuie o campanie de promovare a acestora in electoratul din oras. “Daca nu le faceam noi campanie – ne-a declarat Florea Rusoiu – Nastasia si Georgica Severin nu obtineau 56 de procente din optiunile electoratului. In doua zile si trei nopti putem spune ca am facut imposibilul. De asemenea, ne‑am redobandit si presedintele, si biroul, si chiar am tinut doua sedinte ca in vremurile bune, iar pe deasupra, avem din nou sediu cu firma”.
Asadar, odata reveniti la prima dragoste, in randul democrat-liberalilor din Busteni s-a asternut linistea.
Leon CHIRILA