• Demisiile din functia de consilier se tin lant

Liberalii prahoveni au, de luna aceasta, un nou reprezentant in Consiliul Local Comarnic, in persoana lui Mihail Gheorghe Comanoiu. Acesta o inlocuieste pe Minerva Paraschiva Stanciu, care si-a dat demisia din legislativul local, in urma cu cateva luni, „din motive personale”. De mentionat ca, in preajma alegerilor locale din aceasta vara, un alt consilier local – de asta data membru al PSD – a demisionat din functie, si tot din motive personale.

• La asa conditii, de unde negustori?

Sub acoperisul din imaginea alaturata ar fi trebuit sa existe nenumarati producatori care sa-si expuna spre vanzare, pe tarabe, legumele si fructele de sezon, deoarece aici este piata agroalimentara a orasului. Dar n-am intalnit nici picior de negustor, fapt care nu ne-a prea mirat, deoarece conditiile oferite producatorilor agricoli de administratia locala sunt aproape inexistente. Dupa cum nu ne-a mirat nici gramada de gunoaie care trona in jurul tomberonului amplasat in piata, pentru simplul motiv ca, stiind ca primaria a facut demersurile necesare pentru rezilierea contractului cu firma de salubritate SALUB, angajatii acesteia mai trag si ei, intre timp, chiulul. Revenind la piata agroalimentara, primarul Dorian Botoaca ne-a promis, imediat dupa realegerea sa pentru al doilea mandat consecutiv, ca intre obiectivele prioritare aflate pe agenda sa figureaza si construirea unei noi piete de legume- fructe, dotata cu toate cele, inclusiv cu camere de dormit pentru comercianti. Deocamdata, au fost alocate doar fondurile necesare realizarii proiectului pietei, urmand ca lucrarile propriu-zise sa demareze anul viitor.

• Legislativul a alocat 50.000 de lei pentru pavoazarea orasului

Intr-o recenta sedinta a Consiliului Local s-a supus dezbaterii si aprobarea din bugetul Primariei a sumei de 50.000 de lei destinata pavoazarii orasului pentru Sarbatorile de Iarna. Consilierul local Cristina Savu a considerat ca suma ar fi prea mare, luand in calcul si posibilitatea refolosirii materialelor destinate acestui scop, in iarna trecuta. Ca atare, aceasta a propus alocarea a numai 20.000 de lei, iar diferenta de bani sa fie folosita pentru alte nevoi stringente ale localitatii. In cele din urma, consilierii s-au impotrivit propunerii colegei lor, singurul care s-a abtinut la vot fiind consilierul Theodor Mititelu.
C. DUMITRU