Premierul Tariceanu le-a cerut sindicatelor din Educatie sa se alature celorlalti sindicalisti care vor semna, astazi, la Guvern, acordul asupra principiilor Legii salarizarii bugetarilor, pentru a nu permite partidelor de stanga sa “puna in pericol viitorul Romaniei din motive electorale”. Reprezentantii confederatiilor sindicale, ai patronatelor si ai partidelor politice au fost invitati, astazi, la sediul Guvernului, pentru a semna acordul asupra principiilor care vor sta la baza Legii salarizarii unice a bugetarilor, a amintit ieri premierul Tariceanu, in cadrul unei declaratii de presa. “Solicit si sindicatelor din invatamant sa se alature dialogului sindicate-Guvern si sa nu lase stanga sa puna in pericol viitorul Romaniei doar din considerente electorale. (…) Stanga are un plan foarte clar de a castiga alegerile, dar nu are niciun fel de plan de guvernare a Romaniei”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.
Premierul a amintit ca, in 2004, guvernul PSD negocia “la sange” cu sindicatele din Educatie o crestere a salariilor cu o singura cifra, iar acum solicita o majorare de 50% desi, considera premierul, partidele de stanga stiu ca aplicarea acestei majorari “ar aduce criza economica mondiala in Romania”.
Prim-ministrul a mai spus ca, in cei patru ani de mandat in fruntea Guvernului, sindicatele au fost “un partener responsabil” si ca liderii sindicali stiu si inteleg ca majorarea de 50%, votata de Parlament, va fi inghitita de inflatie.