Steaua – desfiintata de presa franceza

“Steaua, cea mai slaba echipa din grupa, asa cum s-a prevazut” s-a pus de acord presa franceza in ceea ce priveste evolutia Stelei in meciul de pe Stade Gerlandm dar si in celelalte partide jucate pana acum. Steaua a aratat ca un animal ranit la Lyon, iar francezii au profitat cu varf si indesat de neputinta jucatorilor lui Munteanu. Liga Campionilor nu mai exista in acest moment pentru Steaua, iar Radoi si ai lui trebuie sa lupte in continuare pentru obtinerea locului de Cupa UEFA in defavoarea Fiorentinei.
Goal.com vorbeste de Steaua ca fiind victima grupei F si le acorda slabe sanse romanilor sa se califice si in Cupa UEFA: “Neinvinsi in faza grupelor, Lyon isi continua marsul spre optimi. Dupa doua rezultate de egalitate in fata Fiorentinei si lui Bayern, OL a ales Steaua in postura de victima”.
“Olympique Lyon a facut un mare pas spre calificarea in optimile de finala”, au notat si jurnalistii de la L’Equipe, demoland clubul din Ghencea. “ Chiar daca totul a fost departe de perfectiune, Lyon a inscris un gol la finalul fiecarei reprize pentru a invinge in cele din urma Steaua, echipa cea mai slaba din grupa F, dupa cum s-a prevazut”, a scris L’Equipe.
Aceeasi parere despre Steaua o au si cei de la Le Parisien. “Lyonezii s-au impus in mod logic in fata echipei Steaua. Daca la primul meci, disputat in urma cu doua saptamani, lyonezii au fost busculati de Steaua pe parcursul unei partide spectaculoase, campionii Frantei au stapanit perfect situatia de aceasta data, in fata unui adversar amenintator foarte rar”, a punctat ziarul francez.

Posibile transferuri de top

Jocurile slabe din Liga Campionilor facute de Steaua si CFR Cluj agita apele printre conducatorii celor doua cluburi. Asa ca, in presa, au inceput sa transpara informatii despre posibile transferuri de top la campioana si vicecampioana Romaniei.
CFR Cluj pare sa fie din ce in ce mai nemultumita de antrenorul Maurizio Trombetta si cauta solutii tocmai in Ucraina. Acolo Mircea Lucescu aproape sigur nu va mai continua la Sahtior Donetk, iar venirea acestuia la gruparea din Gruia ar insemna o lovitura senzationala de imagine. Desi “Il Luce” a negat tratativele, venirea acestuia la Cluj nu pare imposibila, mai ales ca Arpad Paszkany pare dispus sa investeasca in continuare bani frumosi la echipa.
Si Steaua e pe cale sa dea lovitura pe piata transferurilor. Gruparea din Ghencea ar intentiona sa il aduca pe fotbalistul turc Hakan Sukur, acesta fiind dorit atat de finantatorul Gigi Becali, cat si de antrenorul Dorinel Munteanu.
Hakan Sukur ar urma sa suplineasca lipsa acuta de atacanti veritabili din tabara ros-albastrilor. In ultimele meciuri din grupele Ligii Campionilor, CFR Cluj a pierdut acasa cu Bordeaux, iar Steaua a fost infranta de Lyon.

Neintelegeri privind biletele pentru fani

Directorul general al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat, ieri, ca le-a comunicat oficialilor FC Steaua ca le poate pune la dispozitie 450 de bilete pentru meciul direct, dar daca nu dau un raspuns pana astazi cu privire la achizitionarea tichetelor, acestea vor fi puse in vanzare. “Noi le-am spus ca le-am oprit 5 la suta din capacitatea stadionului, asa cum e intelegerea, adica 450 de bilete. Daca vor sa le ia bine, daca nu, treaba lor. Noi daca nu primim pana vineri raspuns din partea lor le punem in vanzare la casele stadionului”, a spus Zotta. Conducerea FC Rapid a pus in vanzare, marti, tichetele de intrare pentru derbiul cu Steaua, pana acum fiind achizitionate de catre suporteri bilete pentru mai mult de jumatate din capacitatea Stadionului Giulesti – Valentin Stanescu. Neintelegeri cu privire la biletele rezervate fanilor oaspeti au existat si la derbiul Dinamo-Steaua, scor 1-1, disputat sambata.
Conform unui acord intre cele doua grupari, clubul Steaua a primit 676 de bilete.
Ulterior, din cauza unui conflict intre suporterii stelisti si finantatorul Gigi Becali, FC Steaua a anuntat oficial atat Jandarmeria Capitalei, cat si gruparea FC Dinamo ca renunta la bilete. Insa, la scurt timp, oficialii stelisti s-au razgandit si au solicitat biletele la derbi, in replica Dinamo anuntand ca le-a pus in vanzare pentru propriii suporteri. Steaua a avut in cele din urma galerie la meciul cu Dinamo dupa un nou acord incheiat intre cele doua grupari. Echipa Rapid intalneste, duminica, de la ora 21.30, pe teren propriu, formatia Steaua, intr-o partida contand pentru etapa a XIV-a a Ligii I.