Ibrahimovic – premiat de “Regele” Pele

Cum era de asteptat, Zlatan Ibrahimovic a cucerit si in acest an trofeul acordat celui mai bun fotbalist suedez. Desi mai mult ca sigur nu va castiga “Balonul de Aur”, al carui principal favorit e portughezul Crsitiano Ronaldo, “Ibra” l-a bifat pe cel din tara sa natala. Starul lui Inter a primit, luni, trofeul “Guldbollen” acordat de cel mai important cotidian sportiv din Suedia, pentru a treia oara in cariera.
Ibrahimovic e cel mai bun jucator suedez in acest moment. Confirmarea, daca mai era nevoie, a venit luni, cand starul lui Inter a castigat pentru a treia oara, o premiera in Suedia, trofeul Guldbollen. Inaintea lui “Ibracadabra”, alti trei fotbalisti, Henrik Larsson, Fredrik Ljungberg si Patrik Andersson, mai bifasera acest prestigios trofeu din fotbalul suedez, dar doar de cate doua ori fiecare. Festivitatea de premiere a avut loc la Stokholm si a avut numerosi invitati de marca, la caremonie participand si membri ai Familiei Regale.
In fata unei asistente impresionante dar si a milioane de telespectatori din Suedia, Ibrahimovic a primit trofeul chiar din partea “Regelui” Pele, prezent pentru a celebra 50 de ani de la Mondialul care s-a disputat chiar in aceasta tara.
“Acum am senzatia ca am intrat in cartea de istorie a fotbalului suedez. Inaintea mea acest trofeu a mai fost castigat de jucatori fantastici, legende ale fotbalului suedez, apoi am venit eu din Rosengard (cartier rau famat din Malmo, locul unde Ibra a crescut si a inceput sa joace fotbal pe strazi) si l-am luat de trei ori”, a declarat starul lui Inter Milano.
Intr-un interviu acordat dupa festivitate unui post de radio suedez, Ibra a dezvaluit cateva aspecte importante din viata sa. Plin de sine, longilinul atacant a facut o declaratie plina de optimism cand si-a rememorat debutul in sport. “Am jucat tenis de masa si am facut taek-wondo, unde, daca as fi continuat, cred ca as fi putut castiga chiar si o medalie olimpica”, a spus Ibra, care a continuat pe un ton si mai sigur, “de fapt, sa zicem ca daca as fi ales un sport individual si nu unul de echipa, as fi luat toate medaliile posibile”!
Atacantul, care evolueaza la Inter Milano din 2006, dupa ce a mai jucat peste hotare si la Ajax Amsterdam si Juventus Torino, a vorbit si despre viata sa din Italia.
“La Milano locuiesc intr-o zona frumoasa. Nu am vazut prea mult din oras, dar nu-mi displace acest lucru. Nu m-a interesat de altfel in niciun oras unde am mai locuit. E de ajuns sa stiu drumul de la casa la terenul de antrenament”, a mai spus suedezul.

Boss-ul Formulei 1 vrea aur

Bernie Ecclestone, boss-ul Formulei 1, a precizat, in cursul zilei de ieri, ca va propune ca din sezonul viitor al Marelui Circ pilotii sa primeasca medalii in loc de puncte, iar cine va avea cele mai multe de aur sa fie noul campion.
“Toata lumea este incantata de idee, toti o sustin. Sunt suta la suta sigur ca este o modalitate buna”, a precizat Bernie.
Aceasta modificare va fi propusa la congresul din data de 12 decembrie, la care vor participa reprezentantii celor zece echipe implicate in Formula 1. Daca sistemul propus de seful F1 ar fi functionat si in sezonul recent incheiat brazilianul Felipe Massa ar fi castigat titlul mondial datorita numarului mai mare de victorii de etapa, 6 fata de numai 5 ale lui Lewis Hamilton. Astfel, primii trei clasati intr-un Grand Prix vor primii medalii de aur, argint, respectiv bronz. Pilotii care vor termina in afara podiumului nu vor primi puncte, punctajele mentinandu-se numai in clasamentul constructorilor.

VIOLENTE FARA LIMITE

Federatia Uruguayana de Fotbal a luat decizia de a suspenda campionatul de fotbal (Turneul Apertura 2008) din cauza violentelor fara margini care au avut loc intre suporterii echipelor Nacional si Danubio. Terenul de joc s-a transformat intr-un adevarat camp de lupta, microbistii facandu-si dreptate fara ca fortele de ordine sa poata face mare lucru.
“Pentru moment, nu exista niciun termen fixat pentru ridicarea suspendarii. Etapa viitoare, a 12-a, programata sa se desfasoare sambata si duminica, este suspendata oricum’”, a precizat Jose Luis Corbo ( foto ), presedintele federatiei de fotbal.
Dupa ultimul fluier al meciului dintre Danubio si Nacional, scor 1-0, sustinatorii celor doua echipe au rupt gardurile de protectie, au invadat terenul de joc si au pornit o bataie generala.