“Ma oblig sa fiu un senator apropiat
de oameni si de nevoile lor”

Inginerul Liviu Ilasi are 44 de ani si este directorul general al SC Conpet SA Ploiesti; A absolvit Facultatea de foraj si exploatarea zacamintelor de petrol si gaze a UPG si Facultatea de stiinte juridice a Universitatii “Valahia” din Targoviste; Doctorand al Colegiului National de Aparare si master in „Tehnologii avansate in ingineria protectiei mediului”; Este reprezentant al Conpet in Adunarea Generala a Companiei de Dezvoltare a Proiectului Conductei Paneuropene Constanta-Trieste (PEOP-PDC) si membru al Comitetului National Roman in Consiliul Mondial al Energiei.
In anul 2005, cand am preluat conducerea SC Conpet, firma era in cadere libera, dar prin masurile organizatorice pe care le-am luat am reusit ca, trei ani la rand, sa ne clasam pe podiumul topurilor judetean si national al firmelor. Astazi, firma este performanta si are sanse certe de dezvoltare in continuare, lucru ce permite inclusiv garantarea locurilor de munca.
M-am preocupat constant ca angajatii Conpet sa primeasca salarii care sa le asigure un trai onorabil.
Economia este cea care asigura un trai mai bun sau mai greu al cetatenilor acestei tari. Astazi, economia romaneasca nu este in stare sa asigure veniturile salariale de care au nevoie membrii societatii. Asta pentru ca, la randul ei, economia este sufocata de o serie de legi si, mai cu seama, de impozite si taxe care o fac neperformanta. S-a ajuns ca Romania sa fie tara cu cele mai multe impozite si taxe din lume. Peste 300 la numar. De datoria mea ca parlamentar este sa contribui direct la curatarea economiei de acest balast al darilor de tot felul si pe aceasta cale, sa dam posibilitatea firmelor sa se dezvolte si sa-si plateasca salariatii pe masura muncii lor.
Cunosc foarte bine realitatea, stiu cum se construieste un buget, cum se asigura resursele pentru dezvoltarea activitatii. Voi sti si sa initiez si sa sustin acte normative care sa deblocheze economia si, pe baza resurselor materiale astfel create, sa se poata investi pentru iesirea din impas a multor zone in care, pana acum, nu s-a construit nimic.
Voi lupta pentru un statut nou al Vaii Prahovei in care dezvoltarea turismului sa fie cuvantul de ordine. Turismul din aceasta zona poate fi pus cu adevarat in valoare si, pe seama lui, zona in sine si locuitorii ei pot dobandi un nivel crescut de bunastare.
Ma voi bate ca autostrada Bucuresti – Ploiesti – Brasov sa nu ramana doar un proiect pe hartie, ci un obiectiv scos din nemiscarea in care se afla, pentru a contribui la dezvoltarea zonelor prin care trece, la asigurarea a cat mai multor locuri de munca.
Sunt si parinte si inteleg foarte bine sansele pe care le au tinerii de azi in formarea si educarea lor. Din pacate, aceste sanse sunt destul de limitate. Ca parlamentar vreau sa contribui la realizarea acelui cadru legal care sa permita pregatirea temeinica si sistematica a fiecarui copil – de la oras sau de la tara – si, in acelasi timp, sa li se asigure tinerilor resursele financiare de care au nevoie.
Dumnezeu m-a fericit cu darul de a mai avea inca in viata si parintii mei, si pe cei ai sotiei. Prin ei pot percepe cat se poate de corect si greutatile, si nevoile, si nedreptatile care li se fac varstnicilor nostri. De aceea ma vad dator sa ma implic cu toata energia in promovarea acelor legi care ii vizeaza pe batranii tarii. Vreau ca grija lor pentru ziua de maine sa nu mai fie o povara.
Ceea ce am facut pentru cei 2.200 de angajati ai Conpet carora le-am asigurat un salariu onorabil care sa-i fereasca de grija vietii de pe o zi pe alta, pot sa fac si pentru oamenii din Colegiul nr.1. Acesti oameni ai CONPET, performantele obtinute pentru ei sunt si garantia mea, in fata dv, ca ma voi stradui sa duc la indeplinire ce mi-am propus.
Nu am niciun angajament politic sau de alta natura care sa ma impiedice sa-mi respect cuvantul. Ca viitor senator, voi face echipa cu fiecare primar, viceprimar si consilier local ca sa putem rezolva problemele fiecarui cetatean.
Nu sunt o fire conflictuala si pentru mine nu conteaza coloratura politica in indeplinirea unor obiective ale comunitatilor. Misiunea mea de senator se va cupla, obligatoriu, cu cea a autoritatilor locale care au nevoie de sprijin parlamentar – respectiv o legislatie adecvata – pentru a face viata oamenilor mai buna.