Dupa anul 2000, organizatia PNTCD Campina a intrat, incet-incet, in uitare. Desi la alegerile locale din acel an a reusit sa obtina cinci locuri in Consiliul Local, taranistii campineni s-au pierdut intr-un con de umbra, fiind condamnati sa urmeze traseul descendent al partidului la nivel national, de care formatiunea marilor oameni politici Maniu, Mihalache si Coposu nu mai reuseste sa scape, de opt ani, de cand se tot chinuie, fara succes, sa intre in Parlamentul Romaniei.
De la o vreme, taranistii campineni au apucat drumul innoirilor. Deocamdata, numai din punct de vedere logistic, mai exact numai la sediul partidului, inchiriat de la Primarie si situat la intersectia strazii Schelelor cu B-dul Nicolae Balcescu, care a fost supus, saptamanile trecute, unor ample lucrari de reparatii si modernizari. A fost reparat acoperisul (prabusit partial la o furtuna puternica, acum doi ani), s-a realizat izolatia termica prin captusirea cladirii cu polistiren expandat, toate ferestrele s-au schimbat cu geamuri termopan, instalatiile sanitare au fost reabilitate. De sustinerea financiara a acestor lucrari nu este strain liderul national Marian Milut (un om de afaceri destul de important), care s-a intalnit, recent, cu primarul Horia Tiseanu la sediul executivului local, unde a lasat o cerere prin care aducea la cunostinta municipalitatii intentia de a renova sediul partidului sau. Investitia a costat cateva miliarde de lei vechi, bani care nu ar fi putut fi obtinuti fara sprijinul sau financiar.
Ramane de vazut daca penetistii din municipiu vor trece (cu obladuirea presedintelui Milut) si la o innoire a conducerii organizatiei, lucru nu foarte usor de realizat, in primul rand din cauza numericului restrans al membrilor organizatiei PNTCD Campina.
Adrian BRAD