Interviu cu Joanne H. Fortin, manager Communications and Public Relations IBM Canada
– Care este scopul vizitei dumneavoastra, doamna Joanne Fortin, la Universitatea
Petrol-Gaze din Ploiesti?
– Eu reprezint compania IBM din Canada si ma aflu la Ploiesti, la Universitate, pentru prima data. Aceasta vizita face parte dintr-un program dezvoltat de compania noastra care este proiectat sa furnizeze un transfer de cunostinte si sa faca schimb de practici in domeniul afacerilor. Anul acesta, au fost identificate sase tari care sa fie incluse in respectivul program, printre care si Romania.
– Concret, in ce consta acest program?
– Misiunea mea este sa definitivez un proiect prin care sa construiesc relatii publice si de comunicare pentru departamentul de relatii internationale al facultatii. Acest lucru inseamna ca voi avea discutii atat cu reprezentantii rectoratului, ai decanatelor, cat si ai studentilor, pentru a identifica punctele forte ale universitatii, precum si domeniile care au nevoie de imbunatatiri din punct de vedere al comunicarii.
– Cat va dura acest proiect?
– Proiectul a demarat la inceputul lunii octombrie si va dura o luna.
– Care sunt concluziile preliminare la care ati ajuns dupa doua saptamani de analize?
– Prima impresie pe care mi-am facut-o este ca Universitatea este foarte norocoasa ca se axeaza pe un anumit profil special, si anume petrol si gaze. Aceasta are o reputatie buna si cred ca reprezinta un reper pentru comunitate.
– Care credeti ca sunt punctele mai putin forte ale institutiei?
– Consider ca ar trebui mai mult lucrat pe partea de comunicare. Sunt multe lucruri bune pe care profesorii acestei facultati le intreprind, insa acestea nu sunt cunoscute suficient de catre ceilalti. Tocmai aici intervine rolul meu: acela de a face cunoscuta Universitatea in mai multe parti ale lumii si de a crea o legatura intre personalul acestei institutii si reprezentanti ai companiilor, ai institutiilor de invatamant similare din alte tari, astfel incat sa se realizeze permanent un schimb de experienta intre aceste entitati.
Camelia NASTASE

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentNational Sport
Articolul următorIn memoriam Dinu Stelian