In momentul de fata, se lucreaza la amenajarea unui sens giratoriu in zona cartierului Bereasca, la iesirea din Ploiesti. Motivul realizarii acestei investitii este acelasi ca si in cazul aparitiei celorlalte amenajari de acest gen la intersectia anumitor strazi – fluidizarea circulatiei. S-a mentionat ca se ia in discutie ca un sens giratoriu sa apara, probabil, de la anul, si in zona BCR.
La inceputul acestei saptamani, presedintele Romaniei a promulgat legea de modificare a Codului Muncii. Asta va insemna ca, in conformitate cu noile prevederi, angajatii vor primi inca trei zile libere in plus, pe langa cele prevazute in prezent. Este vorba despre prima si a doua zi de Rusalii si ziua de 15 august – in care se sarbatoreste Adormirea Maicii Domnului. Rusaliile sunt sarbatorite duminica, la 50 de zile dupa Pasti. Conform prevederilor actuale ale Codului Muncii, zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Pasti, 1 Mai, 1 Decembrie, prima si a doua zi de Craciun.
Primarul municipiului Ploiesti vrea sa stie modul in care s-au efectuat lucrarile de modernizare a strazilor, inclusiv ce s-a facut cu materialele care au fost inlocuite. Concret, acesta a anuntat ca a dat o dispozitie prin care doreste sa afle ce s-a intamplat cu piatra cubica si bordurile care au fost inlocuite, si daca exista o evidenta clara in acest sens.
Municipalitatea a anuntat ca a solicitat avizul CFR in vederea amenajarii unei sectii de votare la Statia Ploiesti Triaj. S-a facut precizarea ca in momentul de fata, spatiul este inadecvat organizarii alegerilor pe data de 30 noiembrie.