• Statiunile de pe Valea Prahovei, suprasolicitate

Inainte cu cateva ore de primul miez de noapte al lui 2009, se incheie plimbarea in spinarea unui elefant de cateva tone, se termina ziua de plaja sau incepe ultima tura de partie pentru anul 2008. Prahovenii au de ales dintre cele mai ciudate oferte pentru zilele libere dintre ani: de la Africa de Sud, la cumparaturi in Dubai sau Turcia ori schi in Austria sau in Slovacia. Anul acesta, pretul vacantelor porneste de la 170 de euro pentru cei mai putin mofturosi si ajunge la 3.000 de euro pentru cei care, de 1 ianuarie, vor sa fuga de crocodili! Vacanta de Revelion poate insemna si o aventura in jungla, nu doar zapada si saniute. Pentru cei care prefera sa intalneasca elefanti si crocodili in prima zi a noului an, o vacanta de 10 zile in Africa de Sud este cel mai bun loc. Chiar daca vacanta incepe cu un drum destul de obositor intre Ploiesti si Johannesburg, inca din prima zi a aventurii turistii vor vizita fosta resedinta a lui Nelson Mandela si se vor caza in Sun City, supranumit si Las Vegas-ul Africii. Noaptea de Revelion ii va prinde la un hotel de patru stele, dupa o dimineata cu plimbari pe elefanti si o prima intalnire cu jungla.
Apoi, pentru ca va fi prima zi din noul an, turistii vor avea de ales intre o zi de plaja la temperaturi de peste 40 de grade sau o plimbare in rezervatia de crocodili Kwena. Aventura nu se opreste: mai sunt posibile o plimbare pe spinarea unor elefanti si vizitarea parcului national Kruger, cu ajutorul unor jeep-uri. Animalele intalnite pe drum vor fi dintre cele mai “blande”: lei, leoparzi sau gheparzi. Norocosii vor intalni si grupuri de elefanti sau girafe. O astfel de vacanta costa 2.790 de euro, plus o taxa de 390 de lei.
Prahovenii vor shopping de Revelion
Conform agentiilor de turism, cam 50% dintre prahovenii care nu vor sa isi petreaca Revelionul acasa sau intr-o cabana la munte, la gura sobei, aleg locuri mult mai insorite care includ si zile la cumparaturi. Destinatiile preferate pentru astfel de activitati sunt Istanbulul, unde o excursie de cinci zile si sase nopti costa 400 de euro, iar celor care vor sa viziteze orase vechi agentiile de turism le‑au recomandat Marocul. Un tur al oraselor imperiale (Casablanca – Marrakech – Fez – Meknes – Rabat) cuprinde cinci zile de cumparaturi, combinate si cu plaja. Circuitul costa 995 de euro si 390 de lei. Fireste, nu include banii de shopping.
Destinatiile clasice raman atractive
Turcia, Grecia si Egipt raman insa destinatiile cele mai cerute de prahoveni la agentiile de turism. Daca, pentru vacanta de vara, cei mai multi au ales hotelurile de cinci stele cu servicii all inclusive, acum clientii s-au interesat in principal de mesele festive de Revelion si activitatile disponibile, precum excursii sau concursuri in cadrul hotelului. Cei mai multi au ales hotelurile-complex, adica aflate pe malul marii, cu plaje si restaurante private. Un sejur de doua persoane pentru perioada Revelionului incepe de la 1.200 de euro si creste in functie de hotelul si regimul de masa ales. In ceea ce priveste destinatiile pentru schi, cele mai cautate sunt Austria si Slovacia, unde un sejur de sapte zile incepe de la 1.000 de euro. In statiunea Innsbruck, una dintre cele mai populare din Austria, o noapte la hotel Maximilian costa 98 de euro. Turistii care ajung acolo vor putea pleca spre partiile de schi din Olympia Schiworld Innsbruck cu un autobuz gratuit ce opreste in fata hotelului. Cei care aleg insa Slovacia si statiunea Jasna vor gasi oferte cu hoteluri de trei stele care au piscine acoperite cu apa calda. Preturile incep de la 93 de euro pe noapte, iar cina de Revelion este inclusa in pret.
Rezervari facute din vara
Cei care sperau sa mai gaseasca locuri libere la pensiunile de pe Valea Prahovei, precum cele din Sinaia sau Azuga, vor avea mari surprize. 90% dintre acestea au fost rezervate inca de la sfarsitul verii sau chiar de anul trecut. La o pensiune de pe Valea Prahovei, vacanta de Revelion de sapte zile costa nu mai putin de 2.000 de lei, iar cei carora le plac Muntii Apuseni pot incerca anul viitor sa rezerve o intreaga cabana, precum Cabana Dacilor, care anul acesta costa 780 de lei pe trei zile.
Catalina STROE

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDIN CULISE
Articolul următorDe la 1 noiembrie,