In conferinta de presa sustinuta, ieri la sediul Filialei Judetene prahovene a Partidului Conservator, Adrian Maracineanu, actual presedinte interimar al organizatiei, a tinut sa anunte ca PC nu va avea, in judet, candidati la alegerile din 30 noiembrie, ca urmare a deciziei luate in urma negocierilor la nivel national, dintre Birourile Executive Centrale ale PC si PSD.
In urma trecerii sale, dupa 14 ani de activitate, si a altor peste o suta de colegi ai sai, de la PRM la PC, pentru a se alatura aliantei PSD+PC, Adrian Maracineanu a aderat si la decizia Biroului Executiv Central al PC, conform careia, strategia pentru campania electorala a conservatorilor va fi bazata pe o totala sprijinire a candidatilor PSD. „Sustinerea noastra, a celor din PC, nu mai este o surpriza – a precizat Maracineanu. Speram intr-o victorie a candidatilor PSD. Am participat la cele mai multe dintre activitatile PSD din judet si am semnat listele cu toti candidatii, prin intermediul presedintilor organizatiilor locale. De asemenea, se doreste sprijinirea aliantei PSD+PC, in vederea obtinerii unei colaborari indelungate si infiintarea de organizatii ale PC in toate cele 104 localitati prahovene, fiind necesar ca jumatate plus unu, dintre acestea, sa fie constituite, pentru ca noile alegeri pentru Filiala PC Prahova sa fie legitime.”
Un alt obiectiv al filialei prahovene a conservatorilor, declarat de presedintele interimar, este acela de a se alatura celorlalti membri ai partidului, cat si reprezentantilor pensionarilor, pentru a manifesta la Cotroceni, impotriva contestarilor PD-L si PNL, la Curtea Constitutionala, privind Legea caselor nationalizate. „Partidul spera intr-o corectare a unor probleme de functionare a institutiilor statului. In acest scop vom picheta intrarea de la Cotroceni, incepand de astazi (n.n-ieri), pentru promulgarea noilor modificari aduse Legii caselor nationalizate”, a mai precizat Maracineanu.
Hermina POSTA

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentNational Sport
Articolul următorIn memoriam Dinu Stelian