Pedepsit
Marian Pana, suspendat pana in 2009!

Incidentele de la meciul desfasurat la Suceava, intre Cetate si FC Ploiesti (scor 2-2) – cand antrenorul Marian Pana (foto) a intrat in teren, bruscandu-l pe centralul Florin Ghimbasan – nu au ramas nepedepsite de catre Comisia de Disciplina a F.R.F. In sedinta de miercuri, Pana, care este recidivist, in acest sezon, a fost sanctionat cu suspendare de 12 jocuri si cu o amenda de 5.000 lei.
Astfel, pentru ca acesta mai avea de ispasit 7 etape de suspendare , dintr-o pedeapsa anterioara, antrenorul de la Cetate va sta pe banca 19 runde! Adica, pana undeva spre finalul campionatului! Asta, desigur, daca nu va fi demis pana atunci, sau daca nu va sari, din nou, gardul, la gatul vreunui arbitru!
Cupa Romaniei
Breaza joaca
mai devreme

Conform site-ului oficial al Comisiei Centrale a Arbitrilor, meciul dintre Tricolorul Breaza si Otelul Galati, contand pentru „saisprezecimile” Cupei Romaniei Timisoreana, se va disputa marti, 14 octombrie, de la orele 14.30. Asta desi, initial, partida era programata miercuri, la aceeasi ora. Clubul Otelul, care a cerut meciul cu o zi mai devreme, a avut castig de cauza pana la urma, galatenii dorind, prin aceasta devansare a jocului, sa pregateasca mai bine meciul cu Steaua, din 17 octombrie.
Ramane de vazut daca la ora jocului vor fi toate conditiile de organizare indeplinite, conducerea echipei din Breaza invocand ca nu poate organiza meciul marti, deoarece in orasul prahovean se desfasoara o sarbatoare populara, cu ocazia Sfintei Parascheva.
Arbitri
Central fara experienta pentru Petrolul

Comisia Centrala a Arbitrilor a anuntat numele „fluierasilor” ce vor oficia, la finele acestei saptamani, in meciurile de pe „Ilie Oana”, ambele divizionare secunde prahovene urmand sa joace pe teren propriu, in etapa a IX-a.
Astfel, jocul ce va opune, sambata, de la orele 13.00 liderului FC Ploiesti pe Dunarea Giurgiu va fi condus de un bucurestean, Mihai Ene, ajutat de asistentii Gabriel Stroe si Anghel Voicu (ambii din Pitesti).
O zi mai tarziu, la aceeasi ora, Petrolul va da piept cu Progresul, intr-un meci de „totul sau nimic” pentru gazde, care au minus 4 in clasamentul „adevarului”. Curios este ca, la acest joc, CCA a preferat sa delege un arbitru fara prea mare experienta, Valentin Hanceariuc (Iasi), care va fi ajutat de Lorin Udrea si Mihaela Popescu (amandoi din Tg. Jiu). Ramane de vazut daca, pana la ora jocurilor, vor mai aparea „surprize” la delegari…
Marian Dima