Dupa primele puncte pierdute pe teren propriu, in istoria echipei, pentru FC Ploiesti, meciul din „saisprezecimile” Cupei Romaniei “Timisoreana” cu Universitatea Craiova vine cum nu se poate mai prost.
Si asta nu din cauza semiesecului din meciul mai inainte amintit, cat mai ales, din cauza problemelor mari de efectiv cu care se confrunta divizionara secunda ploiesteana.
Atunci cand dai piept cu Craiova si ai sapte absenti, fiind greu sa „incropesti” si raportul de joc, sa te gandesti la un rezultat bun, pare mai degraba un vis. Juniorii Alexe si Bica, apoi, Claudiu Tudor, Catarama, Mihalache, Brujan si Florea sunt toti accidentati, probleme mai usoare, dupa jocul cu Giurgiu acuzand alti cativa jucatori!
In aceste conditii, fara sa vrea, Rachita trebuie sa dea, din nou, credit rezervelor, asa cum a facut si la meciul cu Steaua II, din faza precedenta a competitiei, astfel ca sunt sanse mari sa-i vedem in teren pe Andrei Vlad, Zapodeanu, Apetroaie, Paduraru sau Nae…
Ploiestenii au intrat, de ieri, in cantonament, principalul obiectiv fiind acela ca infirmeria sa nu se aglomereze mai rau dupa acest meci. „Parcursul in campionat este mult mai important pentru noi, iar in conditiile in care ne asteapta trei meciuri grele, cu Modelu, Buftea si Progresul, orice problema suplimentara de efectiv ar echivala cu un dezastru” – spune Rachita, care asteapta de la cei care vor intra pe teren astazi: „ambitie, daruire, seriozitate, concentrare”.
Vivi a urmarit cateva dintre meciurile Craiovei, unul dintre ele chiar pe viu, fiind prezent in tribuna, la Urziceni, acolo unde oltenii au invins Unirea, acum cateva etape. „Craiova este un grup puternic, o echipa buna din prima liga, cu un joc elaborat si o aparare sigura. Sper sa ne ridicam la asteptarile publicului in acest joc, desi, repet, nu caut scuze, dar va fi foarte greu, atunci cand nu ai cu cine pleca la lupta, asa cum este cazul nostru” – a mai declarat tehnicianul „galben – albastrilor”.
• Meci cu risc mare
Universitatea Craiova are, si ea, probleme de efectiv, inainte de acest joc, portarul titular, Bornescu, si atacantul Baird fiind suspendati. In plus, este posibil ca antrenorul italian Nicolo Napoli sa menajeze cativa titulari, in discutie intrand mai ales „vedeta” Costea, care a bifat 15 minute in meciul Romania-Franta (scor 2-2), de la Constanta.
Oltenii vor fi incurajati de un grup de peste 200 de suporteri, care, insa, nu sunt sustinuti de conducerea clubului, patronul Universitatii, Adrian Mititelu, anuntand ca se „delimiteaza” de deplasarea acestora! Astfel, liderii galeriei „independente” erau asteptati la Ploiesti, ieri, pentru a-si ridica cele 250 de bilete rezervate, a cate 5 Ron fiecare, si pentru a stabili detaliile deplasarii, cu fortele de ordine. Nu este exclus sa apara incidente, Jandarmeria considerand acest joc, drept unul de „risc mare”, astfel ca peste 100 de jandarmi si stewarzi vor forma un dispozitiv de securitate la arena „Ilie Oana”.
Biletele, ce au pretul de 5 si 10 Ron, se mai vand si astazi la arena „Ilie Oana”, accesul in stadion fiind permis incepand cu orele 13.00.
Meciul care va incepe la ora 14.30 va fi condus de o brigada condusa la centru de Ivan Ionel (Braila), ajutat la cele doua tuse de Velicu Bogdan (Bucuresti) si Babadac Ionut (Alexandria). Rezerva este bucuresteanul Vadan Mugurel, iar observatori: Gatejanu Florin (Bucuresti-pentru organizare) si Sorescu Cornel (Pitesti –pentru arbitraj).
Marian Dima