Cu mari probleme de efectiv si cu apasarea unui rezultat dezastruos in meciul inaugural, nationala de fotbal a Romaniei va juca in aceasta seara impotriva modestei formatii a Insulelor Feroe.
La inceputul campaniei de calificare, deplasarea din Feroe era considerata periculoasa doar din cauza emotiilor cauzate, mai mereu, de aterizarea pe aeroportul din Torshavn(capitala Insulelor Feroe).
Acum, dupa ce formatia pregatita de Piturca a clacat inca din primul meci, pe teren propriu, partida cu Feroe a devenit foarte importanta. Cele trei puncte sunt esentiale pentru acesta campanie de calificare, mai ales ca, in runda initiala Romania a primit un ajutor nesperat din partea Austriei, echipa care a invins Franta, una dintre contracandidatele la calificare.
Obtinerea victoriei nu mai pare, acum, chiar o misiune facila, nationala fiind macinata de probleme medicale.
La accidentarile mai vechi ale lui Mutu, Chivu si Nicolita s-au adaugat cele ale lui Marica, Daniel Niculae si Tamas, fotbalisti care nu intra in calculele selectionerului pentru partida de astazi.
In aceste conditii, este de asteptat ca jucatorul Universitatii Craiova, Florin Costea, sa fie titular, asa cum prezenta lui Nesu, in locul lui Radu Stefan, nu ar trebui sa surprinda pe nimeni.
Mai mult decat atat, jocul foarte slab al lui Dica, in meciul cu Lituania, l-ar putea trece pe acesta pe banca de rezerve, Aliuta fiind un fotbalist de luat in seama pentru Piturca.
Indiferent de numele jucatorilor care vor fi trimisi in teren de Piturca, orice alt rezultat in afara victoriei ar fi echivalent cu o catastrofa fotbalistica.
Meciul dintre Insulele Feroe si Romania se joaca astazi, de la ora 19.30, si va fi transmis de postul public de televiziune.
Edi MOLDOVAN