Pleaca Bialek, se cauta un conducator de joc

Polonezul Zbigniev Bialek (2,03 metri, 25 de ani) nu va ramane la CSU Asesoft Ploiesti. Extrema nationalei Poloniei a convins pe toata lumea, insa Vladimir Arnautovic a hotarat ca in acest moment echipa are mai mare nevoie de un conducator de joc strain, cum transferul lui Claudiu Fometescu a picat. Astfel, Bialek se va intoarce acasa, iar presedintele Alexandru Iacobescu va anunta, in aceste zile, numele fundasului care va veni in try-out la Ploiesti. In exclusivitate pentru csuasesoft.ro si Ziarul Prahova el a comentat aceasta ultima problema a Asesoftului: “Intr-adevar, avem mare nevoie de un conducator de joc, pe care ni l-am dori in lot si in turneul din Serbia. Tocmai de aceea am decis ca este mai bine sa renuntam la Bialek, chiar daca ne-ar fi ajutat foarte mult pe postul sau. In cazul in care am fi ajuns la o intelegere cu Fometescu, polonezul ar fi imbracat tricoul Asesoftului in sezonul viitor. Din pacate, insa, nu am reusit sa impuscam ambii iepuri, iar un alt conducator de joc roman valoros este foarte greu de gasit. Oricum, cat de curand, veti putea afla numele fundasului care va veni in try-out”.

Zozulin la Spartak!

Rusii continua campania de transferari! Aleksei Zozulin (1,99 metri, fundas-extrema, nascut in 1983, apartine de Agency No 10) a semnat pe 1 septembrie un contract pe doi ani cu Spartak, renuntand la Ural Great, echipa cu care a atins semifinalele Superligii Rusiei in sezonul precedent.
Zozulin a reusit 10,5 puncte pe meci, 4,1 recuperari si 1,8 pase decisive in campionat, in timp ce in EuroCup a avut o medie de 7,2 puncte si 3,8 recuperari. Rusul a ajuns pana in finala Fiba Europe Cup cu Unics Kazan, in 2005, a facut parte din nationala U20 a tarii sale, la Campionatul European din 2002 (Lituania), dar a ratat prezenta la Eurobasket 2007 cu echipa mare. Atunci el a fost cooptat sa joace in World University Games in Bangkok.
Pe 14 octombrie, CSU Asesoft va intalni in sala Olimpia pe Spartak St.Petersburg! Va fi foarte interesant de urmarit pana atunci pe cine va mai cumpara antrenorul Evgeniy Pashutin, cel care l-a pregatit si pe Rashard Griffith la Virtus Bologna.
Ionut GEORGESCU