Centrul de Pregatire Montana al Jandarmeriei Romane din Sinaia este gazda, pentru o perioada de 10 zile, a 18 copii proveniti din familiile ale caror locuinte au fost luate de ape in judetul Bacau.
Copiii, cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, au sosit la Centrul Montan la mijlocul saptamanii trecute, la initiativa Jandarmeriei Romane, care doreste sa ajute, in continuare, familiile care au avut de suferit de pe urma inundatiilor, “iar prin aceasta sa dovedeasca faptul ca institutia nu trebuie privita doar ca un organ de represiune, ci ca este mereu alaturi de cei aflati in dificultate”, se arata intr-un comunicat de presa.
Programul taberei cuprinde activitati cultural-educative si sportive: vizitarea unor muzee (Castelul Peles si Casa Memoriala George Enescu din Sinaia, Muzeul Cinegetic Posada, Nicolae Grigorescu si Iulia Hasdeu din Campina, Casa Memoriala Cezar Petrescu din Busteni); vizite la manastiri, drumetii pe trasee turistice si, nu in ultimul rand, activitatea de initiere in alpinism sub indrumarea instructorilor si profesorilor, la poligoanele alpine.
La sfrasitul saptamanii trecute, jandarmii din Sinaia i-au dus pe copii in parcul de distractii Mitu-Chitu din Campina, unde acestia s-au plimbat cu masinutele, s-au dat pe tobogane, apoi au mers la Circul sosit in oras, unde au vazut numere de dresura cu porumbei, serpi, ponei si camile.
De asemenea, la Sinaia, a fost organizata o plimbare cu telegondola pana la Cota 1.400, s-a urcat la Cota 2.000 cu telecabina, unde micutii au fost serviti cu clatite, dulciuri si ceai de fructe, la coborare fiind folosit telescaunul.
Copiii au fost entuziasmati de frumusetea locurilor si de multitudinea activitatilor si au promis ca vor reveni pe aceste meleaguri cu prietenii lor.
(I.S.)