Conducatorii auto care vor alege ca varianta DN71 care face legatura intre Sinaia si Targoviste vor vedea ca, pe traseu, se lucreaza. Dupa cum am aflat de la conducerea Sectiei Drumuri Nationale Ploiesti – respectiv de la directorul Valerian Manta, pe acest drum national, in doua puncte distincte – pe o lungime totala de 200 de metri liniari – se efectueaza lucrari de consolidare si de apararea versantilor, dupa modelul celor efectuate pe Valea Prahovei, in zona Posada. Actiunea a inceput de o luna si jumatate, finalizarea fiind prognozata spre sfarsitul lunii noiembrie. Investitia – evaluata la 41 de miliarde de lei vechi – este asigurata cu fonduri de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.
Dupa cum am mai aflat, lucrari de genul celor care se efectueaza in acest moment pe DN71 urmeaza sa se efectueze si pe un alt drum national, respectiv pe DN1 A, lucrarile de consolidare si de stabilizarea versantilor urmand sa se efectueze in zona Maneciu, in acest moment lucrandu-se la faza de proiectare.
Intrebat ce alte actiuni ar mai urma sa se vada pe drumurile nationale din Prahova, Valerian Manta ne-a precizat ca dupa extrem de multe amanari, Bucurestiul a aprobat, in sfarsit, repararea DN1B, care numai a drum national n-arata, fiind numai valuri din cauza traficului greu. Portiunea de 5km de drum national cuprinsa intre complexul comercial de la km 6 Ploiesti, pana la linia caii ferate de la Blejoi – un fel de Centura Nord a municipiului – asigura legatura spre Moldova, Buzau, Constanta si invers. In acest caz, organizarea licitatiei este programata pentru inceputul lunii septembrie si, daca nu vor fi contestatii, lucrarile ar putea sa inceapa in octombrie. Fiind vorba despre reparatii capitale, lucrarile sunt evaluate la suma de 25 de miliarde de lei vechi.
N.DUMITRESCU