Alungati din locuinte de caldura sufocanta a ultimelor saptamani, campinenii au luat cu asalt strandurile existente in localitate, precum si luncile raurilor Prahova si Doftana. In prezent, s-ar putea spune ca, la capitolul stranduri, municipiul campinean sta mult mai bine decat anul trecut.
Daca, acum circa patruzeci de ani, Campina avea trei stranduri (dintre care unul acoperit), dotari cu care putine orase de aceeasi marime din tara se puteau lauda, anul trecut, pe tot parcursul verii caniculare, a functionat un singur strand, cel de la Casa Tineretului. In aceasta vara, acestuia din urma i s-a adaugat fostul Strand nr. 1, situat langa Casa de Cultura “Geo Bogza”. Detinuta multe decenii de catre Institutul de Petrol si Gaze din Campina, cea mai apreciata piscina de catre campineni (construita de societatea „Astra Romana” pe la mijlocul anilor ‘30 ai secolului trecut) a fost, multa vreme, singurul strand din localitate si unul dintre cele mai frumoase din judet. Acum doi ani, OMV Petrom l-a vandut, impreuna cu motelul alaturat, unui investitor privat. Strandul a ramas inchis toata vara trecuta, lasand loc unor zvonuri potrivit carora noul proprietar il va betona si va ridica pe locul sau un bloc, speculatii care s-au dovedit, ulterior, a fi neadevarate. Caci, la inceputul lunii iunie, strandul a fost redeschis, cu o noua infati-sare, mai modern si mai frumos decat oricand (in foto). In primul rand, impresioneaza in mod deosebit culoarea albastra, in care a fost vopsit intreg bazinul, care ii confera acestuia mai multa profun-zime, iar apei din piscina, mereu cu-rata, luciri de safir. Strandul se numes-te, acum, Amana, dupa denumirea societatii bucures-tene care l-a cum-parat de la OMV (Amana Inn Turism SA), societate care a renovat substan-tial si fostul motel Petrom, transfor-mandu-l in Hotel Amana Inn, mult mai intim, mai co-chet si mai atra-gator decat hotelul situat in centrul orasului. „Am preluat locatia de sapte luni si ne-am straduit sa renovam si sa modernizam cat mai bine stran-dul, in asa fel incat sa fie la fel de apreciat ca si in trecut. Astfel, au fost executate zugraveli si vopsiri de calitate, au fost montate mai multe filtre pentru apa din bazin, iar pentru igienizarea acestei ape folosim substante dezinfectante de ultima generatie, care nu irita pielea, asa cum s-ar fi putut intampla daca am fi folosit clorul. In general, in weekend-uri, avem mereu aglomeratie, insa pot sa va spun ca, in ultima zi a saptamanii trecute, am atins un record, cu peste 450 de bilete vandute, toate stocurile noastre de inghetata, bauturi racoritoare etc fiind epui-zate. Pentru ca ne pasa de securi-tatea clientilor nostri, avem un angajat permanent pe post de salvamar. Cele doua terenuri de tenis de camp, dotate cu instalatie de nocturna, sunt la fel de solicitate, in special la lasarea serii. Nu ne pare rau pentru investitia facuta aici. Campina este un oras fascinant, cu locuitori deosebiti”, ne-a declarat Cerasela Vinau, manager-general si patron al societatii Amana Inn Turism.
Strandul de la Casa Tinere-tului, despre care ziarul nostru a mai scris, vara trecuta, este si el cautat de catre cei care doresc sa se refugieze in racoarea apei din piscinele publice campinene. Punctul sau forte il constituie terenul de minifotbal dotat cu gazon artificial. Strandul mai are in dotare o plaja cu nisip, de peste 100 de metri patrati, pe care a fost amenajat un teren de volei. Si aici exista o persoana angajata special pentru a-i supraveghea, perma-nent, pe cei din apa si pentru a le sari, in caz de nevoie, in ajutor.
Adrian BRAD