Salatele va „racoresc” si asigura organismului cantitatea necesara de nutrienti.
Branza de soia, dovleceii, ciupercile, salatele si fructele se numara printre alimentele indicate in zilele cu temperaturi mari.
Cele mai gustoase salate care va ajuta sa treceti peste temperaturile extreme fara a va incarca organismul cu grasimi si mancaruri greu digerabile sunt salata greceasca, salata de pui, salata verde si cea de rosii cu mozzarella.
Salata verde trebuie sa contina o varietate mare de frunze verzi, amestecate cu un sos fara grasimi, felii de rosii si ciuperci, morcov ras si ardei. Pe langa faptul ca este foarte colorata si gustoasa, aceasta salata este si bogata in vitamine, minerale si fibre. Contine 51 de calorii si 0,7 grame grasimi.
Salata greceasca contine castraveti taiati felii, rosii, ceapa rosie, masline negre, cubulete de branza feta, suc de lamaie, oregano si ulei de masline. Pentru a fi mai sanatoasa este indicat sa se dubleze cantitatea de suc de lamaie si sa se injumatateasca cea de ulei de masline. Contine 170 calorii si 14 grame grasimi.
Salata Caesar este preparata din frunze de salata, usturoi, crutoane (echivalentul unei felii de paine), galbenus de ou, otet, o lingurita de ulei de masline, parmezan, sunca, sos de smantana si piper. Contine 190 calorii si sase grame grasimi.
Salata de pui este preparata din piept de pui la gratar, nuci, piper negru, sos slab in grasimi si frunze de salata verde. Este o salata cu 379 calorii si 22 grame grasime.
Salata de rosii cu mozzarella contine tomate, busuioc, piper, ulei de masline, mozzarella si avocado. Contine 295 calorii si 27 grame de grasimi.
Este recomadata combinarea acestor salate cu „alimente reci”: mancaruri din branza de soia, dovlecei, cicoare, scoici, ciuperci, ficat de pui sau de oaie, alge de mare, ou de rata si vinete. De asemenea, pentru a evita aciditatea gastrica este indicat sa reduceti cantitatea de produse pe baza de grau.















