O portie de zmeura cu miere poate inlocui masa de seara. Este o metoda buna de mentinere a greutatii, dar si de prevenire a bolilor cardio-vasculare si a cancerului. Cercetatorii au demonstrat ca zmeura contine doi acizi – acidul cumaric si acidul clorogenic – care previn cancerul. Acestia au proprietati detoxifiante, impiedica formarea tumorilor si stimuleaza activitatea anticancerigena a celulelor hepatice. In lupta contra tumorilor intervin si antocianidinele, substantele care dau zmeurei culoarea rosie. Antocianidinele impiedica dezvoltarea celulelor canceroase in organism. De asemenea, acestea previn imbatranirea precoce, intaresc peretii arterelor, avand rol de protectie cardiovasculara. Zmeura este si un bun tonic si vitaminizant. De exemplu, 100 g zmeura furnizeaza 30 mg vitamina C, 1 mg vitamina E, 170 mg potasiu, 25 mg calciu, 1 mg fier.
Chiar daca au putine calorii, fructele sunt hranitoare si au proprietati hipoglicemiante, limitand, in acelasi timp, productia de insulina. Zmeura are proprietati depurative, diuretice, laxative, fiind recomandata celor care sufera de guta sau constipatie. In afara de fructe, proprietati diuretice are si ceaiul din frunze de zmeur. Insa, in cazul femeilor insarcinate acesta nu este recomandat, deoarece le poate provoca contractii uterine.