In orasul Azuga, exista trei sectii de votare. Desi la sectiile nr.1 si nr.3, au fost devansati fara drept de apel de catre PD-L si PNL, la sectia a doua, PSD si candidatul sau, Mihai Gheorghe, au obtinut scoruri net superioare principalilor lor competitori.
Astfel, in timp ce la sectiile nr.1 si nr.3, PD-L a obtinut 281, respectiv, 241 de voturi, iar PSD a luat cu 79 si 86 de voturi mai putin, la sectia nr.2, social-democratii si-au adjudecat cu 25 de voturi mai multe decat democrat-liberalii. La prima vedere, acestei situatii ii poate fi cu greu gasita o explicatie obiectiva.
Desi candidatul PSD, Mihai Gheorghe, spune ca nu a facut o analiza atenta a rezultatelor de la alegeri, are cateva explicatii pentru scorul bun pe care partidul sau le-a obtinut la sectia nr.2: „Din cate stiu, cei arondati acestei sectii locuiesc doar la case, nu si la blocuri. Or, spre deosebire de locatarii blocurilor – care sunt un pic mai indiferenti fata de aspectul orasului, deoarece nu-l au tot timpul in fata ochilor – cei care stau la case sunt mai afectati de felul in care orasul s-a dezvoltat din punct de vedere urbanistic”. A doua justificare pe care o ofera Gheorghe pentru succesul sau de la sectia nr. 2 se refera la felul in care afirma ca si-a condus campania electorala: „In ultima luna, am batut din usa-n usa la peste 500 de case din aceasta zona. Cred ca scorul bun de la alegeri a fost si rezultatul acestui efort”.
Spre deosebire de contracandidatul sau, primarul Adrian Purcaru are alte explicatii pentru scorul superior pe care PSD l-a obtinut pe strazile arondate sectiei nr.2.
„In primul rand, cei de la PSD au cumparat la propriu voturile celor care stau pe Strada Umbroasa (n.n. – cartier unde traiesc aproximativ 200 de romi). Le-au carat porci transati cu cateva zile inainte de ziua alegerilor. In al doilea rand, pe strazile arondate sectiei nr.2, locuiesc multi azugeni care provin din familii vechi ale orasului. Acestia, in general, au un spirit critic mai dezvoltat. Or, pe strazile lor – e vorba, in principal, despre 23 August si Florilor – n-am reusit sa turnam asfalt, asa cum poate ei se asteptau. Anul acesta, nu am facut decat sa le pietruim. Din aceasta cauza, nu au avut motive sa ma voteze pentru inca un mandat. Nu in ultimul rand, foarte multi membri ai Asociatiei Civice «Euro-Azuga», pe care candidatul PSD a facut-o una cu organizatia politica in care s-a inscris in primavara, traiesc in aceasta zona. E de presupus ca si voturile lor s-au resimtit in aceasta tendinta”.
Ionut STANESCU