De la inceputul anului si pana in prezent, consilierii Serviciului Control Comercial, Confiscari din cadrul Politiei Comunitare au efectuat peste 1070 de controale in pietele ploiestene. Verificarile au vizat atat societatile comerciale, cat si producatorii particulari care isi desfasoara activitatea in piete.
Pentru situatiile de incalcare a prevederilor legale, agentilor economici le-au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 169.570 lei si li s-a confiscat marfa in valoare de 3.679 lei. Controalele intreprinse au vizat legalitatea functionarii societatilor comerciale, verificarea denumirii si a respectarii programului de functionare, documentele de provenienta pentru produsele aflate la vanzare si termenele de valabilitate a produselor comercializate.
In urma verificarilor la agentii economici, principalele deficiente constatate au fost: comercializarea de produse fara documente de provenienta, neafisarea programului de functionare precum si a preturilor pentru produsele expuse spre vanzare, comercializarea de produse fara elemente de identificare sau cu termene de valabilitate depasite.
In cazul verificarii agentilor economici care vindeau legume-fructe pe tarabele amplasate in pietele municipiului, s-a constatat lipsa documentelor de provenienta a marfii, neafisarea preturilor la produsele expuse spre vanzare, lipsa placutei de identificare a societatii si a ecusonului de identificare a persoanei aflata la vanzare.
Controalele privind activitatea producatorilor agricoli au vizat atat verificarea certificatelor de producator, cat si a vizelor pe anul in curs. De asemenea, s-a verificat daca produsele aflate la vanzare corespund cu cele consemnate in certificatul de producator, daca numele vanzatorilor aflati la taraba erau aceleasi cu cele trecute in certificatul de producator, precum si afisarea preturilor pentru produsele agro-alimentare comercializate.
Camelia NASTASE