Consilierul al carui buletin de vot a fost anulat, in momentul alegerii viceprimarului orasului Azuga, a fost descoperit. Este vorba despre liberalul Cristian Iftimi, intrat in Consiliul Local de pe pozitia a doua a listei PNL Azuga. Pentru ca votul sau, exprimat gresit, a facut ca presedintele organizatiei liberale, Florin Suica, sa nu fie ales viceprimar, a doua zi, Iftimi a fost dat afara din partid.
Liberalii afirma ca nu a trebuit sa faca nicio ancheta pentru a descoperi al cui fusese votul care se ratacise de turma, Iftimi spunandu-le singur ca el pusese bifa aiurea pe buletinul de vot. „El a venit si ne-a spus ca a votat asa din greseala. Cine greseste pleaca”, ne-a spus consilierul liberal Gabriel Popescu. Intrebat daca nu a fost prea aspra decizia luata impotriva consilierului care nu avea niciun fel de experienta politica, Popescu a continuat: „In politica, asa cum se intampla si in viata, nimic nu e corect. Asta a fost hotararea partidului”.
In ciuda acestei versiuni promovate de liberali, reprezentantii opozitiei spun ca Iftimi a fost debarcat din partid fiind banuit ca votul sau stramb a fost intentionat. Primit in partid cu aproximativ un an si jumatate in urma, Iftimi fusese cooptat de liberali in vederea capitalului electoral pe care l-ar fi putut aduce la scrutinul din ziua de 1 iunie. Fiind epitrop la biserica ortodoxa din localitate, relatia lui cu enoriasii ar fi trebuit sa aiba o inraurire puternica asupra felului in care acestia votau. De aici si plasarea sa in pozitia a doua pe lista penelista. Mai mult decat atat, lui Iftimi ii fusese promisa functia de viceprimar al orasului in cazul unei victorii clare a PNL. Votul de acum trei saptamani a infirmat, insa, calculele din cadrul organizatiei liberale, penelistii obtinand un scor mult mai modest decat cel pe care il scontau: 20 la suta. Procent care l-a adus pe presedintele Florin Suica in ipostaza de a-si dori postul de viceprimar. Ziua votului a dezvaluit si faptul ca influenta lui Iftimi asupra electoratului era neglijabila, PNL pierzand in fata PD-L la toate sectiile de votare din oras. In ciuda insuccesului de la urne, lui Iftimi nu i-ar fi iesit din minte functia care ii fusese promisa si, in momentul sufragiului pentru alegerea viceprimarului, ar fi refuzat sa-l voteze pe Suica, anuland buletinul de vot. Aceasta varianta explica, intr-un fel, mai bine, lipsa de clementa de care liberalii au dat dovada fata de colegul lor, novice in politica si in administratia publica, pe care s-ar fi cuvenit sa-l ierte daca, intr-adevar, erau siguri de bunele lui intentii. De altfel, penelistii recunosc ca postul de viceprimar a fost cerut de mai multi consilieri si a facut obiectul unui diferend serios in sanul organizatiei.
Odata exclus, Cristian Iftimi a cedat locul in Consiliul Local urmatorului de pe lista liberala, Gabriel Cosma, in varsta de 31 de ani.

Presedintele PSD, speranta PD-L-ului

In momentul in care va fi reorganizat, scrutinul pentru alegerea viceprimarului va mobiliza, inca o data, tabara pedelista impotriva aliantei pesedisto-liberale, alianta de care este dominata numeric in Consiliu. Scopul democrat-liberalilor? Acela de a nu-l vedea pe Florin Suica ales viceprimar, ci pe presedintele organizatiei PSD, Iulian Glesnea, despre care edilul-sef Adrian Purcaru spune ca reprezinta „o solutie mai potrivita”.
Minoritari fiind, pedelistii mizeaza in aceasta cursa pe o singura carte: orgoliul PSD Prahova. PSD nu a castigat nicio primarie pe Valea Superioara a Prahovei si, de la Breaza pana la Azuga, face figuratie in toate Consiliile Locale. Din acest motiv, un post de viceprimar in Azuga i-ar putea atrage pe pesedistii din fruntea organizatiei judetene si i-ar putea aduce in situatia de a le dicta colegilor lor din Azuga sa-si voteze propriul reprezentant in aceasta functie. In aceste conditii, masina de vot PSD+PNL si-ar putea amana intrarea in functiune pana dupa votul pentru viceprimar, urmand sa fie repusa pe roate la proxima sedinta de Consiliu.
Iulian Glesnea a mai fost viceprimar al orasului Azuga, in tandem cu Adrian Purcaru, in perioada 2000-2004.
Ionut STANESCU

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLUMEA IN CARE TRAIM
Articolul următorEUROPAREREA MEA